Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.






Δευτέρα 25 Οκτωβρίου 2021

ΟΛΑ ΕΙΝΑΙ ΔΡΟΜΟΛΟΓΗΜΕΝΑ

Η αλήθεια είναι οτι έφυγα νωρίς απο την τηλεδιάσκεψη του τελευταίου δημοτικού συμβουλίου, μιας και το θέμα που για μένα είχε ενδιαφέρον ήταν το λιμάνι Καβονησίου... Κρίμα βέβαια που δεν μπόρεσε περισσότερος κόσμος να ακούσει και να καταλάβει την αδιαφορία μας αυτά τα 9 χρόνια (απο το 2008-2016 δεν έγινε εντελώς τίποτα απο στο λιμάνι πλην λίγου τσιμέντου για τα μάτια του κόσμου), στερώντας έτσι την ανάπτυξη και υποβαθμίζοντας το λιμάνι μας σε τοπικής σημασίας. Βέβαια η τηλεδιάσκεψη και τα μυστικά συμβούλια έχουν τα καλά τους για ορισμένους μιας και όπως όλοι όσοι τα παρακολουθούν βλέπουν την αδιαφορία και των συμμετεχόντων. Κανείς μα κανείς δεν είχε άποψη για τον λιμένα Καβονησίου και όλοι μάλλον άκουγαν με ανοικτό στόμα τον πρόεδρο του ΛΤΝΧ να εξηγεί τι και που και πως έχουν χαθεί οι ευκαιρίες μας. Μάλιστα μου έκανε εντύπωση οτι μετά το πέρας της ερώτησης - αίτημα απο τον κ. Σταθάκη και την γενική εικόνα που έδωσε ο κ Βιριράκης ο ένας που μίλησε είπε οτι "όλα είναι δρομολογημένα και ευχαριστούμε τον κ Βιριράκη για αυτές του τις ενέργειες". 
Τελικά τι είναι δρομολογημένο δεν κατάλαβα σε ένα λιμάνι που ακόμα έχει χερσαίες ζώνες με χώμα, τι είναι δρομολογημένο όταν οι ψαράδες δένουν τα ψαροκάικα τους σε πέτρες, τι είναι δρομολογημένο και απο ποιόν; 
Ο κ. Βιριράκης και οι υπηρεσίες του ΛΤΝ Χανίων κάνουν οτι μπορούν αυτό είναι ξεκάθαρο μάλιστα χρειάζεται έπαινος προς το πρόσωπο του προέδρου αν αναλογιστούμε οτι απο τότε 2008 έως και σήμερα έχουν περάσει ουκ ολίγοι πρόεδροι απο εκεί που δεν έκαναν εντελώς τίποτα.... μιας και δεν ήξεραν ούτε κατά που πέφτει η Κίσαμος. Τεράστιο λάθος οτι δεν είχαμε εκπρόσωπο εκεί ώστε να ενημερώνει και τον Δήμο για το τι συνέβαινε και συμβαίνει... με αποτέλεσμα να ακούμε σήμερα τις καταστάσεις  που έχουν δημιουργηθεί με ανοικτό το στόμα.
Φυσικά αν δεν υπήρχε ο αναγκαστικός ερχομός του υδατοδρομίου, θεωρώ οτι δεν θα ξεκουνούσαν και κάποια άλλα πράγματα... 

Δεν υπάρχουν σχόλια: