Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.






Παρασκευή 29 Οκτωβρίου 2021

ΩΡΙΜΑΖΟΥΝ ΟΙ ΜΕΛΕΤΕΣ

Ο Δήμαρχος Κυθήρων κ. Ευστράτιος Χαρχαλάκης υπέγραψε τη σύμβαση για την κατασκευή του έργου «Επισκευή βλαβών σεισμοπλήκτων σχολικών κτιρίων» συνολικού προϋπολογισμού μελέτης 240.000€ που χρηματοδοτείται από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων. Το ποσό της σύμβασης είναι 175.650,29€ (μέση έκπτωση 27,42%). Ανάδοχος είναι η εταιρεία «ΠΑΚΤΩΣΗ ΤΕΧΝΙΚΗ ΙΚΕ» με έδρα τον Πειραιά.
Το έργο αφορά σε εκτεταμένες επισκευές σχολικών μονάδων που υπέστησαν ζημιές από τον σεισμό της 27-11-2019. Συγκεκριμένα θα γίνουν εργασίες στο Γυμνάσιο-Λύκειο και στο Δημοτικό Σχολείο της Χώρας (επισκευή ρηγματωμένων κερκίδων, αυλείων χώρων, αποκατάσταση σε αίθουσες διδασκαλίας, καθαίρεση και επανακατασκευή WC ΔΣ Χώρας, μονώσεις, χρωματισμοί, ηλεκτρολογικές και υδραυλικές εργασίες κ.λπ).
Η προθεσμία περάτωσης του έργου είναι 5 μήνες..

Ευτυχώς που ο δήμαρχος εκεί δεν αποφάσισε να τα ρίξει όλα κάτω και να φτιάξει καινούργια ..
Πάντως και ο Δήμος Κισάμου αποδέχτηκε πρόσκληση της Περιφέρειας για όσους δήμους θέλουν να ενταχθούν στη «Δράση 10.a.7: Μελέτες ωρίμασης έργων Α'βάθμιας και Β'βάθμιας Εκπαίδευσης για το ΕΣΠΑ 2021-2027» και μέσω της  Δ.Ε.Π.ΑΝ (Δίκτυο Ελληνικών Πόλεων για την Ανάπτυξη) με την οποία θα υπογράψει προγραμματική σύμβαση και θα φτιάξει κάμποσα σχολεία, όπως αυτό του Δραπανιά, το 1ο Δημοτικό, το 2ο Νηπιαγωγείο, το ΕΕΕΕΕ Κουτουφιανών και το Δημοτικό μαζί με το Νηπιαγωγείο στο Έλος.

Δεν υπάρχουν σχόλια: