Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.






Τρίτη 19 Οκτωβρίου 2021

ΔΟΥΛΕΙΑ-ΔΟΥΛΕΙΑ- ΔΟΥΛΕΙΑ ΤΟ ΣΥΝΘΗΜΑ ΤΟΥ ΝΕΟΥ ΠΡΟΠΟΝΗΤΗ ΤΟΥ ΑΟ ΚΙΣΑΜΟΥ

Ο νέος προπονητής, του ΑΟΚ κ. Σπανός, λέει για τους στόχους του και τις νέες προκλήσεις που του ανοίγονται στην Κίσαμο, με την ανάληψη των υποχρεώσεων του σαν προπονητής στο νεοϊδρυθέν τμήμα βόλεϊ της ομάδος.

Στη ζωή ποτέ δεν πρέπει να λες ποτέ και ποτέ δεν πρέπει να προδικάζεις ή και να αποκλείεις τίποτα... Κρύβει εκπλήξεις και νέες προκλήσεις στην πορεία του χρόνου... Είναι στο χέρι του καθενός μας αν θα ανταποκριθεί στις προκλήσεις αυτές κι αν θα τολμήσει να τις αντιμετωπίσει, να παλέψει μαζί τους και στην πορεία του χρόνου  να βγει νικητής.
Μια τέτοια πρόκληση ήταν για μένα η πρόταση της προέδρου του Α. Ο. Κισάμου κας Μπικάκη Μαρίας να αναλάβω την δημιουργία τμήματος βόλεϊ για το σωματείο με μελλοντικό σκοπό τη δημιουργία αγωνιστικών ομάδων όλων των ηλικιών σταδιακά.
Έχοντας διανύσει ένα μεγάλο μέρος της ζωής μου (περίπου 25 χρόνια) σε πάγκους ομάδων και προπονητικούς χώρους η λογική έλεγε να αρνηθώ ευγενικά την πρόταση αυτή δηλώνοντας την χαρά μου απλά για την εκτίμηση στο πρόσωπό μου. Όμως η θέρμη με την οποία έγινε η πρόταση αυτή και η θέληση των ανθρώπων αυτών να δημιουργηθεί επιτέλους μιά ομάδα βόλεϊ και στην Κίσαμο με έκαναν να αποφασίσω να πάω κόντρα στη λογική και να αναλάβω το εγχείρημα της δημιουργίας της... 
Είναι τιμή για μένα προσωπικά που θα συνδέσω το όνομά μου με τη δημιουργία μιας ομάδας βόλεϊ σε μία περιοχή που δεν υπήρξε ποτέ. Είναι πολύ διαφορετική η αίσθηση του να δημιουργείς κάτι από το μηδέν (και να γράφεις ιστορία) από την αίσθηση του να επανεκκινείς κάτι που είχε αδρανοποιηθεί έστω και για πολλά χρόνια (και απλά να συμπληρώνεις την ιστορία) ή να εμπλουτίζεις απλά ομάδα την οποία βρήκες έτοιμη ήδη. Μπορεί να χρειάζεται πίστη, θέληση και πολύ κόπο για να στηθεί αλλά στο τέλος αφήνει την γλυκιά γεύση της ικανοποίησης στο δημιουργό. Εύχομαι αυτή η δημιουργία αυτής της ομάδας σε συνδυασμό με το ήδη υπάρχον τμήμα μπάσκετ του συλλόγου να γίνει το κίνητρο για τον κάθε αρμόδιο να φτιαχτεί επιτέλους το κλειστό γυμναστήριο σε μια πόλη που τόσο πολύ το έχει ανάγκη για να στεγάσει τα δύο αυτά αθλήματα και να βελτιώσει τις συνθήκες εργασίας αθλητών και προπονητών. 
Εύχομαι κι ελπίζω οι μαθητές και μαθήτριες και οι νέοι της πόλης να αγκαλιάσουν το νεοϊδρυθέν τμήμα και να πλαισιώσουν τις ομάδες αυτού του τόσο συναρπαστικού ομαδικού αγωνίσματος που τόσα εφόδια έχει να τους προσφέρει για την μετέπειτα ζωή τους. Ανασκουμπώνουμε τα μανίκια και με το σύνθημα "Δουλειά, δουλειά, δουλειά" ξεκινάμε μαζί διοίκηση και προπονητής να κάνουμε πράξη το όραμα και δημιουργία την ιδέα χωρίς πολλά λόγια και με πολλά έργα. 
Ευχαριστώ ιδιαιτέρως τη διοίκηση του συλλόγου για την εμπιστοσύνη και την εκτίμηση που έδειξε στο πρόσωπό μου και κάνω μία και μόνη ευχή: το τέλος της προπονητικής μου καριέρας (που κάποια στιγμή μοιραία θα έρθει) να περιέχει και μία ομάδα βόλεϊ (πλήρης τμημάτων) σε μια πόλη που ποτέ δεν είχε καθώς και εργασιακό χώρο για νεότερους συναδέλφους με αγάπη για το άθλημα. Γιατί είναι κι αυτό μία μεγάλη ικανοποίηση για τον κάθε απερχόμενο προπονητή. Να αφήνει εργασιακό χώρο για νέους συναδέλφους για να συνεχίζεται η ιστορία που γράφει στο χώρο....
Καλή μας αρχή λοιπόν και καλή μας επιτυχία...  Όρεξη υπάρχει, τα σημάδια προμηνύουν σημαντική συμμετοχή και το μόνο που μένει για να γίνει το όραμα πράξη είναι η δουλειά.

Δεν υπάρχουν σχόλια: