Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.






Σάββατο 30 Οκτωβρίου 2021

ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΧΑΙΡΕΘΙΑΝΩΝ "ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΜΥΛΩΝΑΚΗΣ"

Στα πλαίσια της εθνικής εορτής της 28ης Οκτωβρίου πραγματοποιήθηκε η πρώτη μας εκδήλωση στο πολιτιστικό κέντρο «ΚΩΝ/ΝΟΣ ΜΥΛΩΝΑΚΗΣ»
 Το πολιτιστικό κέντρο προσφορά του αειμνήστου Κωνσταντίνου Μυλωνάκη δια μέσου της συζύγου του Νέλλης και της κόρης του Μαρίας προσέφεραν στα Χαιρεθιανά πολλά περισσότερα από ένα πολιτιστικό κέντρο, προσέφεραν ελπίδα και πνοή μεταξύ άλλων. Η ανακαίνιση του σχολείου Χαιρεθιανών προσφέρει έναν πολυχώρο στην ευρύτερη περιοχή της Κισσάμου αλλά και στον νομό για ποικίλες εκδηλώσεις, εκθέσεις καθώς και έναν ξενώνα. Ο χώρος είναι προσβάσιμος και για άτομα με κινητικά προβλήματα.  

Μα πέρα τούτων στα μάτια όλων των κατοίκων έδωσε πίσω το σχολείο τους.
Η εκδήλωση της 28ης Οκτωβρίου ήταν μια σχολική εορτή με τα παιδιά των παλιών μαθητών στου σχολείου Χαιρεθιανών που έκλεισε πριν 35 χρόνια
Κάτοικοι του χωριού που μαθήτευσαν 60 χρόνια πριν έδωσαν το παρόν, έκατσαν με συγκίνηση στο παλιό τους θρανίο για μία αναμνηστική φωτογραφία, ανέβηκαν στην εξέδρα οπού μαθητούδια και εκείνοι έλεγαν το δικό τους ποίημα.
Συναισθήματα και μνήμες πάρα πολύ έντονες. 

Δεν υπάρχουν σχόλια: