Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.






Πέμπτη 21 Οκτωβρίου 2021

ΜΑΚΡΥΧΕΡΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΒΟΥΛΓΑΡΙΑ ΠΙΑΣΤΗΚΕ ΣΤΑ ΠΡΑΣΑ

 Ούτε μια εβδομάδα δεν άντεξε τον πειρασμό μια οικιακή βοηθός από τη Βουλγαρία και έβαλε χέρι στις οικονομίες του ηλικιωμένου που ανέλαβε να φροντίζει.
Όταν πριν από λίγες ημέρες η γυναίκα που τον φροντίζει χρόνια ενημέρωσε τον ηλικιωμένο από την Κίσαμο που είναι κατάκοιτος, ότι πρέπει να πάει για λίγο καιρό στην πατρίδα της, εκείνος και οι συγγενείς του αναζήτησαν μια άλλη οικιακή βοηθό την οποία βρήκαν στο πρόσωπο μιας 50χρόνης από τη Βουλγαρία που έπιασε αμέσως δουλειά.
Χθες το πρωί όμως μόλις ξύπνησε ο 79χρονος και την αναζήτησε είδε πως η οικιακή βοηθός είχε εξαφανιστεί και έλειπαν και τα πράγματα της. Το χειρότερο όμως ήταν πως είχαν κάνει φτερά και 7.400 ευρώ που ήταν οι οικονομίες του!
Αμέσως ο 79χρονος ενημέρωσε τους συγγενείς του και το ΑΤ Κισάμου, οι αστυνομικοί του οποίου δεν κάθισαν με σταυρωμένα χέρια. Σύμφωνα με πληροφορίες της ΕΡΤ Χανίων, αφού βρήκαν πως η γυναίκα έφυγε από το χωριό της Κισάμου με ταξί την αναζήτησαν στο κέντρο των Χανίων μέχρι που την εντόπισαν σε καφετέρια των ΚΤΕΛ, καθώς η 50χρονη με έναν 40χρονο Αιγύπτιο φίλο της είχαν βγάλει εισιτήριο για να ταξιδέψουν στο Ηράκλειο.
Όταν οι αστυνομικοί του ΑΤ Κισάμου τους πλησίασαν με σκοπό να τους συλλάβουν ο 40χρονος αντιστάθηκε σθεναρά και ακολούθησε συμπλοκή, ωστόσο οι έμπειροι αστυνομικοί τον ακινητοποίησαν και τους συνέλαβαν. Μετά από έρευνα στις αποσκευές τους εντοπίστηκαν τα μισά χρήματα, καθώς η γυναίκα από τη Βουλγαρία είχε προλάβει να στείλει το υπόλοιπο ποσό στη χώρα της. Και πάλι όμως οι αστυνομικοί από το ΑΤ Κισσάμου μετά από τις κατάλληλες ενέργειες κατάφεραν και μπλόκαραν τη μεταφορά. Αργά το μεσημέρι τα χρήματα αποδόθηκαν σχεδόν στο ακέραιο στον 79 χρόνο ηλικιωμένο που δεν πίστευε την τύχη του.
Η 50χρονη από τη Βουλγαρία και ο 40 χρόνος Αιγύπτιος συνελήφθησαν, ενώ την προανάκριση διενεργεί το αστυνομικό τμήμα Κισσάμου.
Ρεπορτάζ: Ευτυχία Πενταράκη

Δεν υπάρχουν σχόλια: