Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.






Παρασκευή 22 Οκτωβρίου 2021

ΤΟ ΛΙΜΑΝΙ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΛΙΜΑΝΙ.....

Κρίμα για άλλη μια φορά που δεν γίνονται τα δημοτικά συμβούλια παρουσία κόσμου και μάλιστα όταν υπάρχουν τέτοια θέματα που το ενδιαφέρον είναι γενικό. 
Λιμάνι Καβονησίου που βρισκόμαστε, τι έχει γίνει και τι κάνουμε; Μια απο τις καλύτερες ενημερώσεις που έχουν γίνει τα τελευταία χρόνια.
Το blog φωνάζει εδώ και 10 χρόνια οτι η υποβάθμιση του λιμανιού μας είναι γεγονός και κανείς μα κανείς δεν δίνει σημασία. Τελικά σήμερα το βράδυ με μια μόνο κουβέντα η κ. Αρτεμησία Σκουμπάκη προϊσταμένη της τεχνικής υπηρεσίας του ΛΤΝΧ τα είπε όλα...
2005 παρουσίαση μελέτη Ρογκάν
2007 έγκριση προμελέτης Ρογκάν
2008 χωροθέτηση μαρίνας Καβονησίου
2008 υποβάθμιση λιμένος Καβονησίου σε τοπικής σημασίας 
2016 χωροθέτηση χερσαίας ζώνης για την μαρίνα
2016 ακύρωση προμελέτης Ρογκάν (Λόγω αρχαίων ναυαγίων στην ζωνη της μαρίνας)
2019 περιβαλλοντική μελέτη λιμένος Καβονησίου
2021 νέα μελέτη απο το ίδιο γραφείο (Ρογκάν) για μαρίνα κλπ.
Και απο το 2013 έως το 2021 δαπανήθηκαν 920.000Ε για να ρίχνουμε τσιμέντα πάνω στα τσιμέντα...
Ναι ο νέος πρόεδρος του ΛΤΝΧ χρειάζεται να τον ευχαριστήσουμε δημόσια... φυσικά εδώ έχει αξία αυτό που η πρώην δημοτική αρχή αλλά κι η νυν (μερικοί) υποστήριζαν για δικό μας δημοτικό ΛΤ, αλλά κάποιοι συμβουλάτορες έγραφαν κατεβατούς για δήθεν ...βλακείες. Φάνηκε πόσο αναγκαίο είναι αφού όπως ειπώθηκε όλες οι επόμενες μελέτες για το λιμάνι μας θα τις κάνει δωρεάν το ΛΤΝΧ.  Βέβαια αυτόματα γενάτε και το ερώτημα ... "Τόσα χρόνια γιατί δεν τις έκανε;"...γιατί μάλλον δεν είχε Βιριράκη.
Η συνέχεια αύριο......

Δεν υπάρχουν σχόλια: