Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.





Παρασκευή 22 Οκτωβρίου 2021

ΜΙΑ ΕΡΕΥΝΑ ΠΟΥ ΜΑΣ ΦΟΒΙΖΕΙ....

Αν και το κείμενο είναι στα Αγγλικά το κείμενο της έρευνας (2010) μια ομάδας Ιταλών απο το πανεπιστήμιο της Φεράρα και της Κατάνιας είναι κατατοπιστικό, όσο και ανησυχητικό. 
-Πάντα υπήρχαν και θα υπάρχουν ενεργά ρήγματα στην Κρήτη και κάποια στιγμή θα διεγείρονται. Ανάμεσα στα ενεργά ρήγματα και 4-5 εδώ στα δυτικά. Όπως αναφέρουν στην 16σέλιδη εργασία τους και στην εικόνα που βλέπουμε παραπάνω παρατηρούνται ενεργά κανονικά ρήγματα στην δυτική Κρήτη RFZ GF: Ρήγμα Γκιώνα, RF: Ρήγμα Ροδοπού, KeF: Ρήγμα Κεράς και το Ρήγμα του ακρωτηρίου της Γραμβούσας. 
Στην μέση πάνω στην φωτογραφία το ρήγμα της Κεράς.

Δεν υπάρχουν σχόλια: