Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.






Τετάρτη 20 Οκτωβρίου 2021

ΘΑΡΘΕΙ Ο ΡΟΓΚΑΝ.....

Το προγραμματισμένο ραντεβού Λιμενικού ταμείου ν. Χανίων και δήμου Κισάμου δεν έγινε... αντί αυτού όπως μαθαίνω η διοίκηση του ΛΤΝΧ θα ξεκινήσει εξ αρχής μάλλον τις διαδικασίες για το λιμάνι Καβονησίου φέρνοντας στα Χανιά πρώτα και μετά στην Κίσαμο τους ανθρώπους του μελετητικού γραφείου Ρογκάν, ώστε να δούνε τις προοπτικές του ΓΠΣ (μάστερ πλαν) που κάποιοι την ονομάζουν έκθεση ιδεών, αλλά απο το 2008 (ΑΠ 8651/7-5-2008) υπάρχει χωροθετημένος χώρος για μαρίνα, αλλά και πριν 9 χρόνια  (15-2 2012) σε ανοικτό δημοτικό συμβούλιο του Δήμου Κισάμου παρουσία του αντιπεριφερειάρχη ψηφίστηκε πρόταση της Δημοτικής αρχής που δεν ξετέλεψε....
Η αλήθεια είναι οτι εδώ και 10 χρόνια δεν υπάρχει ενδιαφέρον για το λιμάνι μας και φυσικά αν κάτι γίνεται εκεί γίνεται όπως όλοι καταλαβαίνουμε για τις ελάχιστες φωνές που μιλούν για  πλήρη αδιαφορία.
Επι δημαρχίας Σταθάκη (2016) λάβαμε μια υπόσχεση απο τον τότε υπουργό Οικονομίας, Ανάπτυξης και Τουρισμού Γιώργο Σταθάκη που μας επισκέφτηκε οτι θα βρεθούν επενδυτές ώστε να ξεκινήσει έστω η μαρίνα.... αλλά και θα δημιουργηθεί και Δημοτικό λιμενικό ταμείο, αποτύχαμε και στα δυο.
 Η νυν δημοτική αρχή αν και ξεκίνησε πολύ καλά σχεδιάζοντας πολλά, τελικά δεν φαίνεται να έχει συνέχεια αυτή η προσπάθεια της και έχει αφήσει τα πάντα στα χέρια του ΛΤΝΧ το οποίο κάνει ότι μπορεί, αλλά όχι σαν πρώτο στόχο, αφού έχει και αλλά λιμάνια να ενδιαφερθεί αλλά το σοβαρότερο δεν έχει την πίεση που χρειάζεται απο μας. 
Όπως μαθαίνω απο τον πρόεδρο του λοιπόν κ. Βιριράκη, που η αλήθεια προσπαθεί, τελειώνει η ξεχασμένη περιβαλλοντική μελέτη και σχεδιάζεται νέα προβλήτα για κρουαζιερόπλοια, επαναλειτουργία του καρνάγιου, το υδατοδρόμιο προχωρά και θα φτιαχτεί μια προγραμματική σύμβαση για τη εκμετάλλευση των χώρων στάθμευσης. Τέλος προχωρά και ίσως υλοποιηθεί κάποτε και η εξέδρα στο Τελωνείο.
Το θέμα είναι όμως οτι τα χρόνια φεύγουν και οι ευκαιρίες η μια μετά την άλλη χάνονται....
1η Φωτο Φοίβος

Δεν υπάρχουν σχόλια: