Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.






Πέμπτη 17 Οκτωβρίου 2019

ΜΙΑ ΣΧΟΛΙΚΗ ΑΝΤΙΠΑΡΑΘΕΣΗ .. ΔΙΧΩΣ ΛΟΓΟ

Μια δήλωση του πρώην Δημάρχου κ. Σταθάκη
Καταλήψεις Λυκείων Κισάμου
-Όπως έχω δηλώσει και κατά την διάρκεια της θητείας μου, αλλά και συνεχίζω να πιστεύω (γιατί έχω περάσει από το ίδιο στάδιο...) οι καταλήψεις (κάθε τρίτων τάξεων των λυκείων) είναι "επαναλήψεις αντιγραφής" κάθε χρόνο. Τα κτιριακά προβλήματα είναι ευθύνη, της Πολιτείας, του Δήμου να τα επιλύουν και των εκπαιδευτικών και γονέων να τα διεκδικούν!!! Τα παιδιά μας πρέπει να διεκδικούν τα εκπαιδευτικά προβλήματα, έλλειψη καθηγητών, υλικοτεχνικής υποδομής κ.α . Εκεί πρέπει να είμαστε αρωγοί όλοι οι εμπλεκόμενοι. Αυτές τις ελλείψεις πρέπει να διεκδικήσουμε δυναμικά (ελπίζω να θυμάστε τις επισκέψεις μας στο Ηράκλειο στα Χανιά..). Αλλά όταν ο δήμαρχος που δήλωνε μετά τις εκλογές, 《ότι είναι έτοιμος να "απογειώσει " τον δήμο, γιατί έχει εμπειρία και σχέδιο. Και δεν έχει ορίσει ενάμιση μήνα τώρα ούτε τα μέλη των σχολικών επιτροπών!!!!!
Όταν δεν υλοποιεί την αποκατάσταση των υδρορροών σύμφωνα με την προσφορά (τρεις εναλλακτικές) του πλέον ειδικού στα μεταλλικά κτήρια, παρά προχωράει με ημίμετρα που δεν μπορούν να δώσουν τα επιθυμητά αποτελέσματα. Καθώς επίσης έπρεπε να έχουμε επέμβει στην αποκατάσταση των σωληνώσεων της θέρμανσης που βρίσκονται στα υπόγεια τούνελ. Χρήματα έχει ο δήμος, αλλά και μια έκτακτη χρηματοδότηση από το υπουργείο την δικαιούμαστε. Αυτά είναι τα άμεσα και επείγον να διεκδικήσουμε να υλοποιηθούν και δίχως καταλήψεις....

Η αλήθεια είναι οτι τα παιδιά πρέπει να είναι στα σχολεία...όταν όμως τα σχολεία δεν είναι σχολεία τα παιδιά έχουν το κάθε δικαίωμα να κάνουν απο αποχή ως και κατάληψη... 
Δεν υπάρχει κανείς που να μην λέει -ακόμα και κάποια βαλτά ΜΜΕ - οτι τα παιδιά έχουν δίκιο, είμαστε μαζί τους, πρέπει επιτέλους να λυθεί το πρόβλημα των Λυκείων. Το θέμα βέβαια είναι οτι ενώ παραδεχόμαστε το πρόβλημα και τα στηρίζουμε -που δεν φτάνει- προσπαθούμε να τους φορτώσουμε την αντιγραφή των αιτημάτων απο τους προηγούμενους κλπ...μα αγαπητέ δήμαρχε με όλο τον σεβασμό που σου έχω αφού αυτά τα προβλήματα είναι εδώ και 15 χρόνια τα ίδια, φυσιολογικό να είναι αντιγραφή...δεν έχει λυθεί ούτε ένα πρόβλημα του συγκροτήματος, η ίδια επιστολή πάει απο τον διευθυντή, τον συλλογο γονέων, το 15μελές, πρώτα στον δήμαρχο και στην συνέχεια στον υπουργό...η ίδια επιστολή με τα ίδια αιτήματα 10 χρόνια τώρα.
Θα συμφωνήσω οτι τα άμεσα και τα επείγοντα έπρεπε να είχαν ξεκινήσει... όμως η διαβεβαίωση απο τον νυν δήμαρχο κ. Μυλωνάκη, οτι θα ξεκινήσουν οι εργασίες αύριο κιόλας, αλλά και η κάθοδος του υφυπουργού το Σάββατο το μεσημέρι ήταν προσπάθεια που επιτεύχθηκε εξαιτίας της κατάληψης... μάλιστα ξεκαθαρίστηκαν και πολλά άλλα που τα περισσότερα παιδιά δεν ήξεραν (ούτε φυσικά και οι μεγάλοι). 
Όμως επειδή μάθαμε να μπαλώνουμε και να μην κάνουμε αυτό που πρέπει ποτέ, καλό είναι να υπάρχει μια συντονισμένη προσπάθεια δήμου, γονέων, εκπαιδευτικών και μαθητών αν ό μη γέννοιτο δεν τηρηθούν οι δεσμεύσεις του υπουργού για ένα πιο δυναμικό αγώνα... το σχολείο κάθε χρόνο γερνάει περισσότερο απο το φυσιολογικό και όλοι ξέρουμε γιατί.. φυσικά κανείς δεν μπορεί να δεσμευτεί οτι το σχολείο δεν θα πέσει απο ένα σεισμό, γιατί ξέρουμε οτι ένα τέτοιο γεγονός δεν ..κουλαντρίζεται. Εξάλλου αν το ξέραμε με σιγουριά οι μηχανικοί θα υπέγραφαν στο πι και φι...την στατική μελέτη. 
Ενωμένοι δίχως πολιτικές σκοπιμότητες για να μπορέσουμε να διεκδικήσουμε τα αυτονόητα... Ας μην ξεχάσω να αναφέρω την επιστροφή του Ειρηναίου και τι είχε γίνει για να γυρίσει πίσω... οι αγώνες κερδίζονται ομαδικά και δεν χρειάζεται εγωιστική διάθεση, ειδικά στο θέμα της σχολικής στέγης. 

Δεν υπάρχουν σχόλια: