Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.







Σάββατο 5 Οκτωβρίου 2019

ΧΑΙΡΕΘΙΑΝΑ ΜΙΑ ΣΕΜΝΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΣΤΟ ΟΜΟΡΦΟ ΧΩΡΙΟ

 Δημοσιεύθηκε η εκδήλωση τιμής και μνήμης, που πραγματοποιήθηκε στα Χαιρεθιανά, την  Κυριακή 29 Σεπτεμβρίου γι’αυτούς τους αγωνιστές του χωριού που θυσιάστηκαν για την ειρήνη και την ελευθερία. Αλλά και τιμήθηκαν πολλοί, που με τον ένα ή άλλο τρόπο συνέβαλαν στα της κοινότητας.
Ο λόγος που αισθάνομαι την ανάγκη γι αυτό το σημείωμα, είναι να υπενθυμίσω την ομορφιά του χωριού-ωραία ανάπλαση αναπαλαίωσης, προσεγμένα σπίτια και ασύγκριτο φυσικό περιβάλλον- και στα ανάλογα συναισθήματα από την σεμνή αυτή εκδήλωση. 
Όλα πάνε καλά σε παρόμοιες εκδηλώσεις, όταν τηρείται το μέτρο και αποφεύγονται άσχετοι χαιρετισμοί προς επίδειξη και κουραστικοί πλατειασμοί και αν ο ομιλητής έχει την ικανότητα και την βιωματικότητα, του πατρός και θεολόγου Στυλιανού Θεοδωρογλάκη. Παρούσα και η φιλαρμονική «Ειρηναίος Γαλανάκης»
Αλλά κυρίως εκφράζω την συγκίνηση μου για την μακρόχρονη-δεκαετίες –προσφορά του εκλεκτού και δραστήριου προέδρου Γιώργου Θεοδωρογλάκη, άξιος συγχαρητηρίων και ευχών. Από το χωριό Χαιρεθιανά, εξαιρετικά παιδιά φοίτησαν στα σχολεία μας και καταξιωμένοι άνθρωποι προσφέρουν στην κοινωνία και κάποιοι εξ’αυτών δραστηριοποιούνται στο χωριό τους. Ευχαριστούμε για το πλούσιο παραδοσιακό κέρασμα στην όμορφη βραδιά, που δεν διατάραξε ως συνήθως η βαρβαρότητα εκκωφαντικής μουσικής και μπορέσαμε να ιδωθούμε και να συνομιλήσομε.
 Γ. Πευκιανάκης

Δεν υπάρχουν σχόλια: