Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.






Τετάρτη 16 Οκτωβρίου 2019

ΕΤΣΙ ΓΙΑ ΝΑ ΠΕΡΝΑ Η ΩΡΑ

Τελικά η δέσμευση ήταν προφορική και φυσικά όλοι κινήθηκαν πάνω σε αυτήν δίνοντας τόνο ανάπτυξης για την πόλη μας... όμως όταν η δέσμευση γίνεται παιχνίδι εντυπώσεων ενίοτε αποβαίνει μπούμερανγκ σε όσους την χρησιμοποιούν.
Σαφώς, παιδιά, καθηγητές, δήμος και γονείς πρέπει να συμπορευτούν για να λύσουν το πρόβλημα ..που δεν μπορούν να λύσουν αυτοί που εκλέγονται... και αυτό είναι μια κουβέντα που μπορεί να αντηχεί παράξενα στα αυτιά μας, εντούτοις σαν λύση ίσως είναι και η μοναδική.
Μονόδρομος λοιπόν η απαιτήσει των αναγκαίων για την μαθητιώσσα νεολαία μας, που εδώ και 20 χρόνια το κάθε πρόβλημα που παρουσιάζεται δεν λύνεται αλλά μπαλώνεται και αφήνεται για τον επόμενο δήμαρχο, δίχως ποτέ να είμαστε σίγουροι γιατί άραγε δεσμεύονται και εξαγγέλλουν πράγματα που δεν γίνονται ποτέ.
Μπαλώματα ως και τον επόμενο Μάρτιο και βλέπουμε πρώτο αν τηρήσει την υπόσχεση -δέσμευση του ο υφυπουργός και δεύτερο και σπουδαιότερο αν βρεθεί ένας μηχανικός να βάλει την υπογραφή του ώστε να γίνει αυτή η πολυπόθητη στατική μελέτη που μας έχει στοιχειώσει χρόνια τώρα. Μια υπογραφή που όλοι λένε ότι μπαίνει αλλά ως και σήμερα ουδείς τόλμησε, με αποτέλεσμα κάθε χρόνο εκπρόσωποι της κυβέρνησης, περιφερειακές αρχές, δημοτικές αρχές το βάζουν σαν εμπόδιο -λες και την φτιάχνουν παιδιά αυτή την μελέτη- κοιμίζοντας μας ...για την μη νομιμοποίηση του σχολείου.
Τα παιδιά έπρεπε να ήταν στο σχολείο και αυτό το κομμάτι να το είχαν αναλάβει οι εκλεγμένοι μιας και η αλήθεια είναι ότι μπορεί να έχουν περάσει πάμπολλοι, κυβερνώντες περιφερειάρχες, αντιπεριφερειάρχες, εσχάτως και υφυπουργός, όμως ουδείς είπε ότι το σχολείο είναι ακατάλληλο δημόσια .. ανοίγοντας έτσι μόνος του τους ασκούς του Αιόλου.
Τέλος καλό είναι όσοι αγαπάνε αυτήν την πόλη, αυτά τα παιδιά που είναι το μέλλον μας, να είναι δίπλα τους και να τους εξηγούν αυτά που η πονηράδα μας δεν τους κάνει να καταλάβουν.
Ας ελπίσουμε ότι οι δεσμεύσεις του υπουργού θα γίνουν και θα τηρηθεί το χρονοδιάγραμμα στο έπακρο αυτή την φορά, μιας και αυτή η κοροϊδία που παίζεται τόσα χρόνια δεν είναι προς κάποιους τρίτους άσχετους αλλά προς τα παιδιά μας.
Είμαι σίγουρος ότι ο Δήμαρχος κ. Μυλωνάκης αλλά και ο αντιδήμαρχος παιδείας του δήμου κ. Χαχλάκης θα κάνουν αυτά που δεσμεύτηκαν και με το παραπάνω γιατί απλά ότι είπαν το είπαν αντικρίζοντας τα παιδιά, .. μακάρι να το έκαναν και οι υπουργοί αυτό.

Υ.Σ ο Δήμαρχος Κισάμου για πρώτη φορά και αυτό ας το καταλάβουν οι της παραπληροφόρησης είπε κατά λέξη "Παιδιά είμαστε μαζί σας" ... 

Δεν υπάρχουν σχόλια: