Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.





Πέμπτη 21 Μαρτίου 2019

ΑΙΤΗΜΑ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΠΛΑΤΑΝΙΑ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ

Σωστό και δίκαιο αλλά θα μπορούσε να είναι κοινό αίτημα λέω εγώ.....των δήμων μας!!
Επιστολή προς τον Υπουργό Έρευνας και Θρησκευμάτων κ. Κωνσταντίνο Γαβρόγλου, απέστειλε σήμερα ο Δήμαρχος Πλατανιά κ. Γιάννης Μαλανδράκης, με την οποία ζητάει την εισαγωγή, καθ’ υπέρβαση του αριθμού εισακτέων, των μαθητών της τελευταίας τάξης και των αποφοίτων των ΓΕΛ και των ΕΠΑΛ του Δήμου Πλατανιά που επλήγησαν από τις πρόσφατες πλημμύρες, σε Σχολές, Τμήματα και εισαγωγικές κατευθύνσεις των Α.Ε.Ι. των Ανώτατων Εκκλησιαστικών Ακαδημιών, των Τ.Ε.Ι., της Α.Σ.ΠΑΙ.Τ.Ε., σε Ανώτατα Στρατιωτικά Εκπαιδευτικά Ιδρύματα (Α.Σ.Ε.Ι.), Ανώτερες Στρατιωτικές Σχολές Υπαξιωματικών (Α.Σ.Σ.Υ.), Σχολές της Αστυνομικής και Πυροσβεστικής Ακαδημίας, καθώς και της Ακαδημίας Εμπορικού Ναυτικού.
Ειδικότερα, ο κ. Μαλανδράκης επισημαίνει στην επιστολή του ότι «ο Δήμος Πλατανιά επλήγη σφοδρά από τα ακραία πλημμυρικά φαινόμενα που εκδηλώθηκαν στις 1-2/01/2019, στις 13-14/02/2019 και στις 24-25/02/2019 στην περιοχή του Δήμου με συνέπεια να έχει κηρυχθεί επαναλαμβανόμενα (3 φορές) σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης Πολιτικής Προστασίας σύμφωνα με όσα ορίζονται στο Ν. 3013/2002 (αποφάσεις 161/10-01-2019, 1216/14-02-2019 και 1625/26-02-2019 του Γενικού Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας)» και – σε εφαρμογή της ισχύουσας νομοθεσίας - ζητάει από τον αρμόδιο Υπουργό όπως:.......
......
(1) προχωρήσει στην έκδοση της αναγκαίας απόφασης του Υπουργού Παιδείας, , με την οποία οι μαθητές/τριες της τελευταίας τάξης και οι απόφοιτοι των ΓΕΛ και των ΕΠΑΛ του Δήμου Πλατανιά θα μπορούν να εισαχθούν καθ’ υπέρβαση του αριθμού εισακτέων, σε Σχολές, Τμήματα και εισαγωγικές κατευθύνσεις των Α.Ε.Ι. και των Ανώτατων Εκκλησιαστικών Ακαδημιών, σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 42 του Ν.4521/2018 (ΦΕΚ 38/τ.Α΄/02-03-2018),
(2) εξετάσει τη δυνατότητα οι μαθητές/τριες της τελευταίας τάξης και οι απόφοιτοι των ΓΕΛ και των ΕΠΑΛ του Δήμου Πλατανιά να μπορούν – με νομοθετική ρύθμιση - να εισαχθούν καθ’ υπέρβαση του αριθμού εισακτέων, εκτός από τις Σχολές, Τμήματα και εισαγωγικές κατευθύνσεις των Α.Ε.Ι. και  των Ανώτατων Εκκλησιαστικών Ακαδημιών  και σε Σχολές, Τμήματα των Τ.Ε.Ι., της Α.Σ.ΠΑΙ.Τ.Ε., σε Ανώτατα Στρατιωτικά Εκπαιδευτικά Ιδρύματα (Α.Σ.Ε.Ι.), Ανώτερες Στρατιωτικές Σχολές Υπαξιωματικών (Α.Σ.Σ.Υ.), Σχολές της Αστυνομικής και Πυροσβεστικής Ακαδημίας, καθώς και της Ακαδημίας Εμπορικού Ναυτικού, όπως αντίστοιχα έχει γίνει και σε άλλες περιπτώσεις (π.χ. μαθητές/τριες και απόφοιτοι δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης που επλήγησαν από φυσικές καταστροφές στη Λέσβο, Χίο, Οινούσες, Ψαρά, Περιφέρεια Αττικής, κ.α.).

Δεν υπάρχουν σχόλια: