Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.





Τετάρτη 20 Μαρτίου 2019

ΕΜΕΙΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΜΑΣΤΕ Η ΦΩΝΗ

Διαβάζω στις πολλές και καλές επιστολές που ακόμα και σήμερα απλοί πολίτες, ομάδες, σύλλογοι και οργανώσεις, στέλνουν προς τα ΜΜΕ δηλώνοντας την απόλυτη στήριξη τους στο πρόσωπο του Σεβασμιώτατου Μητροπολίτη μας κ.κ Αμφιλόχιου και χαίρομαι. Έτσι πρέπει να είμαστε όλοι, μια γροθιά, όταν προσπαθούν να φιμώσουν την φωνή μας, μιας και ο δέσποτας Κισάμου και Σελίνου είναι η φωνή των επαρχιών μας διαχρονικά. Διαφωνώ μόνο στο σημείο που έχει γίνει κόπια στερεότυπη για όλους:
"Ένας Επίσκοπος δεν έχει ανάγκη τη δική μας στήριξη, αφού ο ίδιος απάντησε στα προσβλητικά σχόλια που έγιναν προς το πρόσωπό του"...όχι κύριοι εμείς είμαστε αυτοί που πρέπει να απαντούμε σε όλους αυτούς τους μικρόμυαλους πολιτικάντηδες, εμείς είμαστε αυτοί που πρέπει να φωνάξουμε για το έργο, την συνεχή προσφορά, η οποία διαχρονικά συνεχίζεται μέχρι σήμερα και θα εξακολουθήσει να συνεχίζεται και θα υπάρχει πάντοτε, εμείς πρέπει να είμαστε η φωνή του.
Ο Επίσκοπος είναι πατέρας ενός τόπου... και είναι υποχρέωση μας να τον υπερασπιζόμαστε.

Δεν υπάρχουν σχόλια: