Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.





Τρίτη 19 Μαρτίου 2019

Ή ΤΩΡΑ Ή ΠΟΤΕ

Τα λεφτά που κινδυνεύουν να χαθούν στα Χανιά από τον τουρισμό είναι πολλαπλάσια από τα λεφτά που χρειάζονται για να διορθωθούν άμεσα οι καταστροφές από τις πλημμύρες. Η γραφειοκρατία πρέπει να παρακαμφθεί και να πιάσουν άμεσα δουλειά οι μηχανικοί και οι μπουλντόζες...έγραψε ο Σταύρος Θεοδωράκης στην σελίδα του στο twitter μετά την βόλτα που έκανε με τον Δήμαρχο Κισάμου στις χτυπημένες απο την κακοκαιρία περιοχές της Κισάμου.
Μετά ακολούθησε και η επίσημη ανακοίνωση για τις περιοχές:
"Οι Δήμοι και στον Πλατανιά, και στην Κίσαμο, και στο Σέλινο και στα Σφακιά το διαπίστωσα πάλι ο ίδιος, έχουν κάνει πρόχειρα έργα. Έχουν δώσει βολεματικές λύσεις, αλλά δεν είναι λύσεις που μπορούν να κρατήσουν για ολόκληρο το καλοκαίρι. Θα πρέπει πολύ άμεσα να ληφθούν κεντρικές αποφάσεις.

Συναντήθηκα και με τον Περιφερειάρχη. Είναι αισιόδοξος ότι θα έρθουν τα λεφτά που τους έχουν υποσχεθεί. Δεν είναι όμως μόνο τα λεφτά. Πρέπει να έρθουν μηχανικοί, να έρθουν μηχανήματα και επαναλαμβάνω ότι πρέπει να υπάρξει ένα κεντρικό σχέδιο εκτάκτου ανάγκης, ώστε να έχουμε την ολοκλήρωση των έργων μετά από 20 και 40 μέρες. Δεν έχει καμιά χρησιμότητα τα έργα στην Κρήτη να γίνουν τον Σεπτέμβριο ή τον Οκτώβριο όταν θα έχει τελειώσει η τουριστική περίοδος. Ή τώρα θα αναστηθούν ξανά τα Χανιά ή θα καταστραφούν".

Δεν υπάρχουν σχόλια: