Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.






Σάββατο 23 Μαρτίου 2019

ΚΛΕΙΝΟΥΝ ΤΟΝ ΔΡΟΜΟ ΠΡΟΣ ΜΠΑΛΟ

Έγγραφο προς τον Δήμο Κισάμου αλλά και προς το Α.Τ Κισάμου έστειλε η Διεύθυνση Δασών Χανίων, η οποία είναι και υπεύθυνη για την Χερσόνησο της Γραμβούσας, όπου αναφέρει ότι σε ορισμένα σημεία ο δρόμος είναι πολύ επικίνδυνος, ειδικά στη Κακιά Σκάλα πέφτουν ακόμα βράχια, στην είσοδο του στενού αυτού τμήματος κρέμεται ένας τεράστιος βράχος, έτοιμος να πέσει, αλλά και στου Μέρη το Πηγάδι υπάρχει κίνδυνος για νέα κατολίσθηση καθώς τρέχει πολύ νερό από την μεριά του βουνού.... οπότε καλό είναι έως ότου γίνουν οι απαιτούμενες ενέργειες και εξασφαλιστεί η ασφάλεια των επισκεπτών, ο δρόμος να παραμείνει κλειστός. 
Ο δρόμος για την παραλία του Μπάλου να θυμίσω ότι κάθε χρόνο δέχεται πάρα πολλούς επισκέπτες, είχαν γίνει όνειρα να γίνει η μεταφορά τους με ειδικά λεωφορεία, προκηρύχθηκε μάλιστα σχετικός διαγωνισμός και έγινε χώρος στάθμευσης έξω από την Natura, ομολογουμένως η διαδρομή είναι πολύ όμορφη και εντυπωσιακή αλλά και λίγο επικίνδυνη μιας και είναι χωματόδρομος για 8 χιλιόμετρα από την Καλυβιανή ως και το χώρο στάθμευσης στου Μπελιβάνη το Μνήμα.
Για να δούμε για ποιον ξημερώνει... για τον Μπάλο ή για τον επιχειρηματία; Το καλοκαίρι θα δείξει αν και πιστεύω ότι δεν θα το αφήσει έτσι η Δημοτική αρχή αφού έχει ένα πολύ καλό έσοδο από την είσοδο αυτή.

Δεν υπάρχουν σχόλια: