Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.






Τετάρτη 20 Μαρτίου 2019

ΤΟ ΜΟΣΧΑΤΟ ΤΙΜΗΣΕ ΤΟΝ ΜΑΝΟ ΜΑΣ

Στον μεγάλο Κρητικό θεατράνθρωπο Μάνο Κατράκη ήταν αφιερωμένη η εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία τη Δευτέρα 18 Μαρτίου στο Μοσχάτο (Πολιτιστικό Κέντρο «Θεόδωρος Αγγελόπουλος», Κωνσταντινουπόλεως και Σολωμού).
Σε μια κατάμεστη από κόσμο αίθουσα, το αφιέρωμα για τον Κρητικό θεατράνθρωπο Μάνο Κατράκη στέφθηκε με απόλυτη επιτυχία. Την εκδήλωση χαιρέτησαν ο Δήμαρχος Μοσχάτου - Ταύρου κ. Ανδρέας Ευθυμίου, ο Πρόεδρος Κρητων Μοσχάτου - Ταύρου κ. Μπονατακης Παύλος, ο Πρόεδρος Πνευματικού Κέντρου κ. Απόστολος Σιωκας και η Πρόεδρος των «Αθηναΐδων» κ. Βασιλάκη Ρένα!
 Οι ηθοποιοί Γρηγόρης Βαλτινός και Μιχάλης Αεράκης μίλησαν για τον Μάνο Κατράκη, απήγγειλαν και τραγούδησαν. Το αφιέρωμα πλαισιώθηκε από μουσικά δρώμενα με αγαπημένα τραγούδια του μεγάλου καλλιτέχνη σε επιμέλεια του Γιάννη Γιαννακάκη.
Έπαιξαν οι μουσικοί: Σταύρος Ψαρουδάκης (λύρα-τραγούδι), Γιάννης Γιαννακάκης (πιάνο), Χριστόφορος Χριστοφοράκης (κιθάρα), Γιώργος Γεωργακάκης (λαούτο). Συμμετέχουν στο τραγούδι μέλη της ομάδας passe-partout.
 Χόρεψε το συγκρότημα του Λαογραφικού και Χορευτικού Ομίλου Κρήτες.
Επίσης, θα προβλήθηκε αρχειακό υλικό από την τηλεοπτική εκπομπή ΜΟΝΟΓΡΑΜΜΑ των Γιώργου και Ηρώς Σγουράκη.
Την επιμέλεια της εξαιρετικής εκδήλωσης είχε η Νεκταρία Λαϊνάκη.
Η εκδήλωση ήταν συνδιοργάνωση από τον Δήμο Μοσχάτου-Ταύρου, Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Moσχάτου-Ταύρου, τον Πνευματικό Σύνδεσμο Κρητών Μοσχάτου-Ταύρου και τη ΜΚΟ «Αθηναΐδες» (Athinaides, Daughters of Penelope
ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια: