Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.






Τετάρτη 27 Μαρτίου 2019

ΚΑΙ ΑΙΣΙΩΣ ΓΙΝΑΜΕ ΤΡΕΙΣ

Κλείδωσε και η υποψηφιότητα του νυν Δημάρχου κ. Σταθάκη για τις επόμενες αυτοδιοικητικές εκλογές, με την χθεσινή επιστολή του στα ΜΜΕ και πλέον τις κάναμε τρεις αν και ο κ. Μυλωνάκης δεν έκανε -ίσως κάνει- ξεχωριστεί ανακοίνωση εντούτοις όσοι διάβασαν την επιστολή του κ. Μυλωνάκη για τον ΒΟΑΚ  θα είδαν προς το τέλος την πρόταση ....."Εμείς, σταθεροί στις απόψεις μας πως ο δήμος Κισάμου πρέπει να παρακολουθεί από κοντά τα μεγάλα έργα που τον αφορούν, εφόσον εκλεγούμε νέα δημοτική αρχή θα είμαστε παρόντες σε κάθε βήμα για να γίνει πραγματικότητα η έναρξη κατασκευής αυτού του έργου."  
Σταθάκης-Μυλωνάκης-Φραγκιουδάκης, οι μονομάχοι και με σιγουριά ότι δεν θα υπάρξει τέταρτος η μονομαχία είναι η αναμενόμενη.
Από δω και πέρα το μόνο που θα μας απασχολεί όλους και δεν είναι κρυφό ότι κουβεντιάζεται στα "καφενεία" είναι ποιοι θα απαρτίζουν τους κορμούς των δυο μονομάχων, ποια γνωστά ονόματα θα ξαναδούμε, ποιους δεν θα ξαναδούμε και ποιοι είναι οι νέοι που θα δηλώσουν παρόν...
Η αλήθεια είναι ότι έχουν ακουστεί αρκετά ονόματα που θα δώσουν το παρόν στις επόμενες δημοτικές εκλογές, κανένας βέβαια δεν το έχει κάνει επίσημα αφού όλοι περιμένουν πρώτα να ανακοινώσουν οι δήμαρχοι (από σήμερα θα ξεκινήσουμε), αλλά οι ζυμώσεις έχουν γίνει εδώ και καιρό.
Κάποιοι έχουν δηλώσει ότι αποχωρούν από την πολιτική σκηνή του τόπου, όπως Κώστας Καστανοπουλάκης, ένας εκ των παλαιότερων αυτοδιοικητικών, ο Αννουσάκης Γιώργος, ο Ξηρουχάκης ο Ξενοφών, ίσως και ο γιατρός Μ. Σκουλάκης, ακόμα έχουν ακουστεί και κάποια ονόματα ότι θα κατέβουν σαν ανεξάρτητοι στα μικρά χωριά τους, στα τοπικά -Σγουρομάλλης στις Καλάθενες, Αναγνωστάκης, Κυριτσάκης Ν. στο Έλος. Κάποιοι άλλοι μεταναστεύουν σε μεγαλύτερα σαλόνια και κάποιοι όπου δεν ήταν αγαπητοί στους επικεφαλής (σαν πρόσωπα) θα τους εκπροσωπήσουν συγγενείς τους.
Από τα νέα ονόματα που ακούγονται πολύ ότι θα είναι σε κάποιο κορμό, είναι του προέδρου του Εμπορικού συλλόγου κ. Πατεράκη, του Χουδαλάκη Βαγγέλη, του Χαχλάκη Γιώργου, της προέδρου του Α.Ο Κισάμου Μαρίας Μπικάκη και αρκετών άλλων που με την πάροδο του χρόνου θα ξεκαθαρίσουν περισσότερο κι αν είναι και αλήθεια. 
Το σίγουρο είναι ότι θα έχουμε όπως δείχνουν τα πράγματα νικητή από την πρώτη Κυριακή μιας και το 20% του τρίτου πόλου δεν μπορεί να πάει "μονόπατα"... και φυσικά μεγάλο ερωτηματικό τι θα κάνει και ποιον θα στηρίξει ο τρίτος πόλος που σήμερα είναι μισοδιαλυμένος. Όσο για το τοπικό ΣΥΡΙΖΑ όλο και σε κάποιον θα δώσουν την υποστήριξη.

Δεν υπάρχουν σχόλια: