Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.





Σάββατο 23 Μαρτίου 2019

ΠΑΡΑΛΕΙΠΟΜΕΝΑ...

"Επανέρχεται η Βαγιωνάκη για το σχόλιο περί Αμφιλόχιου" ..γράφει στην προσωπική σελίδα της η βουλευτής Χανίων, κ. Βαγιωνάκη 

Την τελευταία περίοδο παρακολουθώ συζητήσεις επί συζητήσεων αναφορικά με σχόλιο που ανάρτησα πριν από αρκετό καιρό στην προσωπική μου σελίδα στο Facebook και αφορούσε άρθρο του σεβασμιότατου Μητροπολίτη Κίσαμου & Σελίνου, κ. Αμφιλοχίου, καθώς και τα σχόλια που ακολούθησαν αυτού.
Επειδή, δίνεται συνέχεια, αισθάνομαι την ανάγκη να διευκρινίσω τα εξής:
Σε όλη μου την διαδρομή, συνειδητά απέχω από θέσεις, πράξεις και απόψεις που μπορεί να προκαλέσουν το δημόσιο αίσθημα.
Έτσι και τώρα, η τοποθέτηση μου για το συγκεκριμένο θέμα ήταν ιδιαίτερα προσεκτική και συγκεκριμένη. Και δεν επιχειρεί ούτε να διχάσει, ούτε να πολώσει, ούτε υιοθετεί λογικές βεντέτας, που αδυνατώ να παρακολουθήσω.
Οποιοδήποτε άλλο σχόλιο δεν με εκφράζει και δεν θα ήθελα να μου προσάπτεται.
Η κριτική και η αντιπαράθεση πρέπει να γίνεται με όρους πολιτισμένους, χωρίς δίκη προθέσεων.

Πάντως ενδιαφέρον προκαλεί το Δελτίο τύπου της ΙΜΚΣ και ειδικά στο σημείο...
"Εις ότι δε αφορά πολιτικό πρόσωπο του τόπου μας, το οποίο μας προσάπτει πρόθεση «πολιτικής αντιπαράθεσης» και, όπως ενημερωθήκαμε από τους γνωστούς μας στο face book, επικροτεί τα λεγόμενα της κας προϊσταμένης, εκφράζουμε την δυσάρεστη έκπληξή μας και δηλώνουμε ότι η όποια διαφορετική άποψη και γνώμη είναι υγιές στοιχείο της Δημοκρατίας και δεν θα πρέπει να λοιδορείται, να στοχοποιείται και, κυρίως, να ενοχοποιείται. Φαντάζομαι πως συμφωνεί μαζί μας ή όχι;"
Ποιο είναι αυτό το πολιτικό πρόσωπο του τόπου μας; 
- Η αλήθεια βέβαια είναι οτι ο καθένας μπορεί να έχει αντίθετη άποψη με τον σεβασμιότατο, αλλά σε μια επαρχία, σε ένα δήμο, σε μια πόλη, που όλοι μας είμαστε δακτυλοδεικτούμενοι, γνωστοί και μη εξαιρετέοι, πρώτιστα εκφράζουμε σεβασμό προς το πρόσωπο του κάθε Επισκόπου και κανείς δεν μπορεί δημόσια να δίνει συμβουλές ή να επικροτεί προσβλητικά σχόλια προς το πρόσωπο του. Και φυσικά όταν μετά το σάλο αποτραβήξεις και το like απο τα προσβλητικά σχόλια, τότε καταλαβαίνεις οτι έχεις κάνει και λάθος επιλογή.....κουμπιού...οι φαστούλες πολλές φορές μας μπερδεύουν!!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια: