Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.

Σάββατο, 23 Μαρτίου 2019

ΣΤΗΝ ΣΚΑΛΙΔΗ Η ΠΑΡΕΛΑΣΗ ΤΗΝ ΔΕΥΤΕΡΑ


 Ο Δήμος Κισάμου ανακοινώνει το πρόγραμμα των εκδηλώσεων εορτασμού της εθνικής επετείου της 25ης Μαρτίου. Οι εκδηλώσεις θα κορυφωθούν την Δευτέρα 25 Μαρτίου με το παρακάτω πρόγραμμα: 
6:30 π.μ: Η Φιλαρμονική του Δήμου Κισάμου & της Ιεράς Μητρόπολης Κισάμου & Σελίνου και χορωδία από κατοίκους της πόλης, θα τραγουδήσουν το εωθινόν στην πόλη του Καστελλίου (όσοι κάτοικοι επιθυμούν να συμμετάσχουν στο εωθινόν πρέπει να βρίσκονται στις 6.30 π.μ. της 25ης Μαρτίου στο Δημαρχείο).
7.30 π.μ.: Θεία λειτουργία στο Μητροπολιτικό Ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου.
10:15 π.μ.: Επίσημη Δοξολογία στον Μητροπολιτικό Ναό για την Εθνική Εορτή και ομιλία για τη σημασία της επετείου από την κ. Βασιλική Πανδή, Διευθύντρια του Ε.Ε.Ε.Κ Κισσάμου.
11.45 π.μ.: Επιμνημόσυνη δέηση στο Ηρώο της πόλης στην πλατεία Τζανακάκη, κατάθεση στεφάνων, τήρηση ενός λεπτού σιγής, Εθνικός Ύμνος από την Φιλαρμονική Δήμου Κισάμου & της Ιεράς Μητρόπολης Κισάμου & Σελίνου.
12 μ.: Παρέλαση τμημάτων μαθητών, συλλόγων και σωματείων στην οδό Σκαλίδη παρουσία των αρχών της πόλης. Την παρέλαση θα συνοδεύσει η Φιλαρμονική του Δήμου Κισάμου & της Ιεράς Μητρόπολης Κισάμου & Σελίνου, υπό τη διεύθυνση του Αρχιμουσικού κ. Σπυρίδωνα Κουτσογιαννάκη. 
ΣΕΙΡΑ ΠΑΡΕΛΑΣΗΣ: Ερυθρός Σταυρός, Παραδοσιακά χορευτικά συγκροτήματα, Π.Γ.Σ. Κισαμικός, Αθλητικός Όμιλος Κισάμου, Δημοτικά Σχολεία (Δραπανιά, Πλατάνου, Έλους, 1ο, 2ο, 3ο Κισάμου), 1ο και 2ο Γυμνάσιο Κισάμου, ΕΠΑΛ Κισάμου, Ενιαίο Λύκειο Κισάμου.
*Θα ακολουθήσουν Κρητικοί χοροί από χορευτικά συγκροτήματα στην πλατεία Τζανακάκη.

Δεν υπάρχουν σχόλια: