Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.






Τετάρτη 20 Μαρτίου 2019

ΕΤΣΙ ΓΙΑ ΝΑ ΠΕΡΝΑ Η ΩΡΑ

Μείζον θέμα με ένα ευχαριστήριο..... δεν θα περιαυτολογήσω, ούτε έχω πρόθεση να αναφερθώ σε ονόματα και καταστάσεις, απλά θα πω οτι ο εθελοντισμός, η αγάπη για τον τόπο σου, η βοήθεια για να καλυτερεύσεις τις συνθήκες διαβίωσης σου, αλλά και το σπουδαιότερο, να δείξεις στον συνάνθρωπο σου οτι πονάς και νοιάζεσαι για αυτόν τον παραμελημένο τόπο είναι εκτός απο δικαίωμα και υποχρέωση...φυσικά το κάνεις δίχως να περιμένεις ανταλλάγματα, ηθικά ή υλικά.
- Από την άλλη η κάθε δημοτική αρχή έχει υποχρέωση να κινεί τα νήματα του εθελοντισμού, εφόσον δεν έχει την δυνατότητα να κάνει αυτά που έχει υποχρέωση σαν τοπική δύναμη, αλλά και αυτή την υποχρέωση της δεν θα την εξαργυρώνει με επαίνους και παιάνες.
- Θεωρώ οτι δεν περισσεύει κανένας σε αυτόν τον τόπο και η προσπάθεια για να γίνει καλύτερη, ομορφότερη, δακτυλοδεικτούμενη η περιοχή μας πρέπει να έχει θυσίες, πολλές φορές προσωπικές και με "στεγνά" ξεροκαταπήματα. Η προσπάθεια να καλυτερεύσουμε την ζωή μας, των παιδιών μας, των φιλοξενούμενων μας, πρέπει να μας βρει μονοιασμένους και επ' ουδενί συγκρίσιμους. Όλοι είμαστε ικανοί, όλοι προσπαθούμε για το καλύτερο και το ευχαριστώ το αφήνουμε πάντα στην άκρη... 
Ας μην τα κάνουμε όλα πολιτική, ας μην καταλήγουν όλα στην μικροπολιτική, ας δείξουμε οτι για το καλό αυτού του τόπου δεν έχουμε να χωρίσουμε τίποτα... ειδικά όταν απο την μια "μπάντα" της προσπάθειας αυτής είναι εθελοντές.
Υ.Σ Δεν μπορούν όλα να περνάνε απο το χέρι μας, κάποια τα ξεχνάμε, κάποια δεν τα ακουμπάμε, κάποια δεν μας ενδιαφέρουν, κάποια δεν είναι της αρμοδιότητας μας... όμως εφόσον κάποιοι άλλοι το κάνουν για το κοινό καλό, είμαστε χαρούμενοι γιατί κάποιοι προσπάθησαν, είμαστε ενθουσιασμένοι που σκέφτηκαν αυτό που κάποιοι εν αγνοία τους παραμέλησαν.
Αν όλοι κάναμε κάτι εθελοντικά και δίχως πολλές φανφάρες ο τόπος αυτός θα ήταν πολύ καλύτερος ...πολύ!! 


Δεν υπάρχουν σχόλια: