Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.

Τρίτη, 26 Μαρτίου 2019

ΤΕΛΙΚΑ ΝΑ ΚΑΙ Η ΔΕΥΤΕΡΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΥΠΟΨΗΦΙΟΤΗΤΑΣ

Αν και δεν είμαστε ανάμεσα στα εκλεκτά blog (σε ένα το έχω δει ως και τώρα) που λάβανε την επιστολή -ανακοίνωση υποψηφιότητας του νυν Δημάρχου κ. Σταθάκη, για τις επόμενες δημοτικές εκλογές, εντούτοις είμαστε υποχρεωμένοι να την "κλέψουμε" και να την δημοσιεύσουμε.
26 Μαρτίου 2019. Μια ημέρα μετά τον εορτασμό της Εθνικής μας παλιγγενεσίας και του Ευαγγελισμού της Παναγίας μας. Σημαντική ημέρα για την Κρήτη, μια και ανακοίνωσε ο Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών κ. Σπίρτζης την έναρξη του δεύτερου σταδίου υλοποίησης του ΒΟΑΚ, που θα περιλαμβάνει και το τμήμα Κίσαμος - Χανιά, ως προαίρεση κατασκευής του κυρίως άξονα Χανίων - Ηρακλείου. Για ακόμη ένα λόγο σημαντική η σημερινή ημέρα, διότι ξεκινάει και επίσημα η προεκλογική περίοδος των εξήντα ημερών η οποία θα διαρκέσει έως τις 26 Μαΐου 2019, ημέρα αυτοδιοικητικών εκλογών στην πατρίδα μας.
Εκλογές μ’ ένα νέο νομοθετικό πλαίσιο, αυτό του «Κλεισθένη Ι» (Ν. 4555/2018), όπως τον ονόμασε η Κυβέρνηση. Ενός νόμου που δίνει το δικαίωμα της ανεξαρτησίας των τοπικών κοινοτήτων από κάθε είδους εξάρτηση (κομματική, οικονομική κ.α.) και της δυνατότητας καθολικής έκφρασης της ετυμηγορίας και της προτίμησης των κατοίκων τους.
Ενός νόμου που θα αποφασίζουν οι πολλοί με αίσθημα ευθύνης και όχι ο ένας ή οι αντ’ αυτού. Ενός νόμου που δίνει τη δυνατότητα σε όλους να συμμετέχουν σε μια ομάδα 40 ατόμων (για το δήμο μας) και να ζητήσουν την ευθύνη διαχείρισης των κοινών μας θεμάτων από τους συνδημότες μας. Δεν υπάρχει δικαιολογία για κανέναν μας πλέον ότι του φταίει ο ένας ή ο άλλος, για ό, τι νομίζει ότι θα ήταν καλύτερο για τον τόπο του και δεν γίνεται, διότι το επιβάλλουν αόριστα κάποιοι…
Η συμμετοχή όλων μας κάνει -και θα κάνει τη διαφορά- για ένα καλύτερο, πιο δημιουργικό και πιο δίκαιο μέλλον. Ο δήμος μας -αλλά και η χώρα συνολικά- πέρασε πολλά την τελευταία δημοτική περίοδο. Δυο εθνικές εκλογικές αναμετρήσεις το 2015, η εφαρμογή του νέου Νόμου 4412/2016 για τις δημόσιες συμβάσεις ο οποίος είχε ως αποτέλεσμα επί δυο χρόνια κανείς φορέας να μην μπορεί να δημοπρατήσει έργα/αποτέλεσε τροχοπέδη στην δημοπράτηση έργων, θεομηνίες κ.α.
Εμείς όμως σταθεροί στον αγώνα και στο όραμα μας για μια καλύτερη Κίσαμο, μπορέσαμε και τα καταφέραμε! Ετοιμάσαμε μελέτες, δημοπρατήσαμε έργα, βάλαμε τις βάσεις για ένα πλήθος θεμάτων που χρόνιζαν, βελτιώσαμε τις δημοτικές μας υπηρεσίες και ο Δήμος Κισάμου αναδείχθηκε σε όλη την Κρήτη για την μαχητικότητα και την διεκδικητικότητα, με την οποία αναζητήσαμε τις λύσεις στα προβλήματα που απασχολούν τους πολίτες μας. Δηλώνουμε παρόντες και στη νέα προσπάθεια για τη συνέχιση αυτού του αγώνα που έχει πολύ και συνεχή δρόμο, διότι υπάρχουν ακόμα πολλά ανοικτά ζητήματα που χρήζουν της ίδιας αγωνιστικότητας και αποτελεσματικότητας από το Δήμο μας, για να μπορέσουν να ξεπεραστούν και να υλοποιηθούν οι μόνιμες λύσεις τους. Θα έχουμε το επόμενο διάστημα το χρόνο να σας τα παρουσιάσουμε συνολικά και αναλυτικά.
Τώρα, σας προσκαλούμε να δηλώσετε, όσοι περισσότεροι επιθυμείτε και μπορείτε, παρόντες στις εκλογές του Μαΐου 2019, με όποιους θεωρείτε καλύτερους, με όποιους σας εκφράζουν, με όποιους ταυτίζεστε σε θέσεις και απόψεις.
Μπορούμε Για την Κίσαμο όλοι μαζί !
ΚΙΣΣΑΜΟΣ ΠΟΡΕΙΑ ΑΝΟΔΙΚΗ
Ο υπ. Δήμαρχος
ΣΤΑΘΑΚΗΣ ΘΕΟΔΩΡΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια: