Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.

Παρασκευή, 22 Μαρτίου 2019

ΣΤΟ ΕΘΝΙΚΟ ΙΔΡΥΜΑ «ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΣ ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ» Ο ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΣΗΜΑΝΔΗΡΑΚΗΣ

Το Εθνικό Ίδρυμα Ερευνών και Μελετών «Ελευθέριος Κ. Βενιζέλος» επισκέφθηκαν σήμερα ο υποψήφιος δήμαρχος Χανίων Παναγιώτης Σημανδηράκης και υποψήφιοι δημοτικοί σύμβουλοι της αυτοδιοικητικής κίνησης «Για τα Χανιά», όπου ενημερώθηκαν από τον Γενικό Διευθυντή Νικόλαο Παπαδάκη και στελέχη του Ιδρύματος για τις πολυεπίπεδες δράσεις του.
Ο Παναγιώτης Σημανδηράκης υπογράμμισε ότι «οι ωφέλειες για την τοπική κοινωνία από τη λειτουργία του Ιδρύματος, εδώ και σχεδόν 20 χρόνια, είναι πολλαπλές. Ένα μεγάλο έργο, αναγνωρισμένο σε ολόκληρη την Ελλάδα και διεθνώς, μια αξιοσημείωτη κινητικότητα ανθρώπων και ιδεών, που αναβαθμίζει συνολικά το πολιτιστικό προϊόν των Χανίων. Η ουσιαστική ενίσχυση του Ιδρύματος από τον Δήμο Χανίων δεν αποτελεί απλώς υποχρέωση απέναντι στην ιστορική μνήμη του Ελευθερίου Βενιζέλου αλλά συνδέεται και με όσα το Ίδρυμα προσφέρει όλα αυτά τα χρόνια. Το γεγονός ότι ο Βενιζέλος γεννήθηκε, δημιούργησε, έδωσε τα πρώτα σπουδαία δείγματα γραφής ως επαναστάτης, πολιτικός αλλά και διπλωμάτης στα Χανιά αποτελεί αναμφίβολα ένα συγκριτικό πλεονέκτημα για τον τόπο μας, όπως και η λειτουργία μέσα στα όρια του Δήμου ενός Ιδρύματος αυτού του βεληνεκούς, αφιερωμένου στη μελέτη της ζωής και του έργου του.
Ο Δήμος Χανίων οφείλει να αποδεικνύει διαρκώς ότι είναι σε θέση να αξιοποιεί τα συγκριτικά πλεονεκτήματα που διαθέτουμε».

Δεν υπάρχουν σχόλια: