Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.







Σάββατο 2 Μαρτίου 2019

ΓΙΑ ΝΑ ΔΟΥΜΕ

Σειρά δράσεων του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού για την αποκατάσταση των ζημιών στα μνημεία του νομού Χανίων που υπέστησαν ζημιές από την πρόσφατη κακοκαιρία αποφασίστηκε σε ευρεία σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στην Εφορεία Αρχαιοτήτων Χανίων, ύστερα από αυτοψία που πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή από κλιμάκιο του ΥΠΠΟΑ με επικεφαλής τη Γενική Γραμματέα του Υπουργείου Μαρία Ανδρεαδάκη Βλαζάκη.
Στην περιοχή μας που είναι στο πρόγραμμα της επόμενης βδομάδας, θα επισκεφτούν την έπαυλη Τριβιζάν που είναι σε πολύ κακή κατάσταση και όλοι γνωρίζουμε τους λόγους, και φυσικά το κάστρο της πόλης που μάλλον δεν έπαθε τίποτα και η μικρή κατάρρευση στα δυτικά οφειλόταν στα μπάζα που υπήρχαν εκεί από παλαιότερα. Να θυμίσω ότι εκεί στα δυτικά του κάστρου και στο σημείο που έγινε η κατάρρευση υπήρχε Γερμανικό πολυβολείο, καθώς και στην ανατολική μεριά άλλο ένα στο δρόμο για το Τελωνείο. Οι παλαιότεροι το ενθυμούνται, μάλιστα και τα δυο τα μπάζωσαν λίγο μετά το 1970 αφού ακόμα έβγαζαν από μέσα πυρομαχικά και χειροβομβίδες. 

Δεν υπάρχουν σχόλια: