Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.





Σάββατο 6 Ιουνίου 2020

ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΒΟΝΗΣΙ ΛΕΩ....

Κάπου διάβασα οτι απο το λιμάνι των Χανίων το τελευταίο Σάββατο του Μάη έβγαλαν οι εθελοντές που βούτηξαν κάπου 30 τόννους σκουπίδια.. μάλιστα όπως ανέφερε, ένας δικός μας άνθρωπος, μπορεί να υπάρχουν ακόμα άλλου 60 τόννοι...στο βυθό.  
Η ανταπόκριση των εθελοντών ήταν αρκετά μεγάλη στο ιδιαίτερο αυτό κάλεσμα του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Χανίων για τον εθελοντικό καθαρισμό του βυθού του Ενετικού Λιμένα, στο πλαίσιο της δράσης “Προστατεύουμε αυτό, που αγαπάμε”... και φυσικά στο τετράωρο που βούτηξαν οι εθελοντές, οι 30 τόννοι δεν είναι αμελητέα ποσότητα. 
Ας ελπίσουμε οτι το ίδιο θα κάνουμε και μεις εδώ στην Κίσαμο στα δυο λιμάνια μας, αν φυσικά το αποφασίσει το Λιμενικό Ταμείο του Νομού, σε συνεργασία με τις σχολές κατάδυσης που υπάρχουν στην Κίσαμο και τον Δήμο. Μπορεί να μην βγάλουμε 30 τόνους σκουπίδια αλλά θα καθαρίσει απο τα πολλά που φαίνονται και με γυμνό μάτι... σκουπιδοτενεκέδες, ρόδες και χιλιάδες τρίχες των καϊκιών... 
Για να δούμε αν θα γίνει η προσπάθεια αυτή που έχει ξαναγίνει στο παρελθόν με απόλυτη επιτυχία επαναληφθεί, τώρα μάλιστα που οι συνθήκες το ευνοούν, μιας και το λιμάνι είναι πολύ...ήσυχο μέρος.

Δεν υπάρχουν σχόλια: