Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.





Πέμπτη 11 Ιουνίου 2020

ΜΕ ΑΓΩΝΙΑ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ

Αν και τα συμβούλια είναι κεκλεισμένων των θυρών μετά τα της δια περιφοράς εντούτοις τα νέα μαθαίνονται αμέσως... Έτσι στο προχθεσινό συμβούλιο του Δήμου Κισάμου βγήκε πίστωση στον προϋπολογισμό για θέση Γενικού Γραμματέα που προβλεπόταν μόνο για μεγάλους δήμος (άνω των 20.000 κατοίκων) αλλά μάλλον άλλαξε ο νόμος μιας και απο το 2015 το ζητούσαν όλοι σχεδόν οι μικροί Δήμοι. 
Η θέση είναι σημαντική μιας και ο Γενικός Γραμματέας θα βρίσκεται αμέσως μετά τον Δήμαρχο και υπεύθυνος όλων των υπηρεσιών του Δήμου, κάτι σαν συντονιστή των δημοτικών υπηρεσιών, έτσι ώστε να εξασφαλίζεται μια συνοχή στον Δήμο όπου θα δίνει κατευθύνσεις ώστε να υπάρχει η αποτελεσματικότητα που σήμερα λείπει. Είναι θέση κλειδί και θα απαλλάξει τον Δήμαρχο απο πολλά, εφόσον βέβαια δοθούν οι πραγματικές αρμοδιότητες στο νέο αυτό πρόσωπο ...και δεν θα είναι απλά άλλη μια κίνηση για να καλύψουμε μια θέση ..απο υποχρέωση.
Με αγωνία λοιπόν περιμένουμε να δούμε ποιος θα είναι ο πρώτος Γ.Γ για τον Δήμο Κισάμου, που θα απαλλάξει και κάποιους δημοτικούς συμβούλους που εκτελούσαν ως και σήμερα τα χρέη του δίχως να γνωρίζουν τις αρμοδιότητες τους. 
Θα είναι τεχνοκράτης με εμπειρία ή θα δούμε κανένα γνωστό μας;

Δεν υπάρχουν σχόλια: