Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.





Παρασκευή 13 Σεπτεμβρίου 2019

ΚΑΤΙ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΟΤΙ ΚΟΥΝΙΕΤΑΙ ΣΤΟΝ ΟΡΙΖΟΝΤΑ

Ο πρόεδρος του ΝΕΣΚ ανάρτησε στην προσωπική του σελίδα την ακόλουθο επιστολή -απάντηση στο δημοσίευμα του blog σχετικά με σχόλιο μου "το Ποιος δίνει τις άδειες;

Μετά από δημοσιεύματα στον ηλεκτρονικό τύπο θα ήθελα να διευκρινίσω ότι, την Παρασκευή το πρωί διερχόμενος την Ηρώων Πολυτεχνείου με κατεύθυνση προς το Λύκειο Κισάμου η διαδρομή από την πλατεία Ελευθερίου Βενιζέλου μέχρι το Λύκειο Κισάμου διήρκεσε 22 λεπτά. Εύλογο ήταν να μου δημιουργηθεί η απορία και να αναζητήσω τα αίτια της αδικαιολόγητης πρωινής κυκλοφοριακής συμφόρησης δεδομένου ότι η τουριστική κίνηση είναι μειωμένη τον μήνα που διανύουμε.
Διαπίστωσα ότι έξω από το νέο κατάστημα ΣΥΝΚΑ και επί της οδού Ηρώων Πολυτεχνείου είχαν σταθμεύσει δύο μεγάλα φορτηγά τροφοδοσίας κλείνοντας το ρεύμα με κατεύθυνση τον Πλάτανο δημιουργώντας κυκλοφοριακή συμφόρηση.
Θεώρησα σκόπιμο σαν γονέας να ρωτήσω την υπεύθυνη καταστήματος για ποιον λόγο κλείνουν τα φορτηγά τροφοδοσίας το ρεύμα κυκλοφορίας ενώ υπάρχει η δυνατότητα φορτοεκφόρτωσης από τις παράπλευρες εισόδους.
Η απάντηση που έλαβα από την "υπεύθυνη καταστήματος" ήταν αποστομωτική και συνάμα απογοητευτική, ότι δηλαδή ότι η επιχείρηση και αυτή προσωπικά έχει κάνει όλες τις απαραίτητες ενέργειες και έχει πάρει και όλες τις σχετικές άδειες, από τον αρμόδιο αντιδήμαρχο του Δήμου Κισάμου, ώστε η τροφοδοσία να γίνεται επί της Ηρώων Πολυτεχνείου.
Είμαι σίγουρος ότι ο αρμόδιος αντιδήμαρχος, ο οποίος είναι έμπειρος και χρόνια στα κοινά, ουδέποτε έδωσε έγγραφη άδεια του Δήμου Κισάμου.
Κλείνοντας θα ήθελα να υπενθυμίσω, ότι το καταναλωτικό κοινό της Κισάμου το οποίο υποστηρίζει τα καταστήματα ΣΥΝΚΑ περιμένει από τους αρμοδίους του μια πιο υπεύθυνη στάση όσον αφορά θέματα που άπτονται της ομαλής κυκλοφοριακής κίνησης της πόλης και κατ’επέκταση την ασφάλεια των πολιτών.
Ελπίζω ότι δεν θα επαναληφθούν ίδια φαινόμενα και θα αναζητηθεί εναλλακτική είσοδος φορτοεκφόρτωσης στο συγκεκριμένο κατάστημα προς αποφυγήν οποιασδήποτε ταλαιπωρίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: