Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.





Πέμπτη 18 Ιουλίου 2019

ΜΙΑ ΖΩΗ ΚΟΡΟΪΔΙΑ

 Αντιγράφω από την "Καθημερινή" ... Για να εμφανίσει πρόοδο στο έργο, το υπουργείο άλλαξε το τεχνικό αντικείμενο του έργου, ενώ ο διαγωνισμός βρισκόταν σε εξέλιξη (πέρασε στη β΄ φάση τον Μάρτιο), προσθέτοντας στο προς παραχώρηση τμήμα Χανίων – Χερσονήσου και το τμήμα Κισάμου – Χανίων, μήκους 32 χλμ. Σύμφωνα με πηγές του περιβάλλοντος του κ. Κώστα Καραμανλή, το έργο βρίσκεται εντελώς «στον αέρα».
Δεν είναι επαρκώς μελετημένο, δεν έχει καν οριστική χάραξη, ούτε βέβαια απαλλοτριώσεις. Όπως εκτιμάται, η συνέχιση του διαγωνισμού θα οδηγήσει με μαθηματική ακρίβεια το Δημόσιο στη θέση του απολογουμένου και στην καταβολή αποζημιώσεων για τις καθυστερήσεις. 
Μπέεεεεεεεεεεε
Το πιάσατε ή να σας το κάνω πιο λιανά...
Θυμάστε τότε την απότομη στροφή της τότε κυβέρνησης μετά και τις πλημμύρες του Φεβρουαρίου να περιλάβουν και το κομμάτι Κίσαμος- Χανιά στην μελέτη του νέου ΒΟΑΚ. Μάλιστα επίσημα ανακοινώθηκε στις 24 Μαρτίου μια μέρα πριν την εθνική γιορτή από τα Χανιά για να κάνει ντόρο... Σήμερα μάλλον που το ξαναβλέπουν διαπιστώνουν τις πολλές παραλήψεις και την βιασύνη τους... Με λίγα λόγια μια από τα ίδια, και όπως φαίνεται έξω θα μείνει από την χάραξη το δικό μας κομμάτι, μιας και οι σημερινοί δεν έχουν λόγο να το κάνουν αφού οι χθεσινοί απλά μας κορόιδεψαν.
Τώρα το ότι μας το υποσχέθηκε και η Ντόρα δεν αλλάζει και πολλά-  και αυτή δεν ήξερε θα πει- έτσι όλοι καταλαβαίνουμε ότι η Δυτική Κίσαμος είναι μια ζωή στην απέξω γιατί ενώ της έχουν τάξει τα πάντα δεν μπορούν να κάνουν το παραμικρό.

Δεν υπάρχουν σχόλια: