Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.







Τρίτη 2 Ιουλίου 2019

ΣΤΟ ΕΛΑΦΟΝΗΣΙ ΜΕ ΤΑ ΣΤΡΑΛΙΚΙΑ

Τότε μια Κυριακή του Ιούλη το 2015 έγινε η τελετή ανάρτησης της Γαλάζιας Σημαίας στο Ελαφονήσι από τον Δήμο Καντάνου-Σελίνου, παρουσία του Δημάρχου Αντωνίου Περράκη, του αντιδημάρχου Γεωργίου Βακάκη και δημοτικών συμβούλων. Στο πλαίσιο καλής συνεργασίας και καλής γειτονίας είχαν προσκληθεί και παρέστησαν ο Δήμαρχος Κισάμου κ. Θεόδωρος Σταθάκης, Αντιδήμαρχοι και Δημοτικοί Σύμβουλοι.
2019 κινδυνεύει η παραλία στο Λαφονήσι να μείνει δίχως γαλάζια σημαία, μιας και ως εκ του θαύματος η επιτροπή των Γαλάζιων σημαιών (πως αλήθεια έμαθε η επιτροπή την διένεξη των Δήμων) θέλει να ξέρει ακριβώς που είναι τα στραλίκια των δυο όμορων δήμων... Έτσι καθυστερεί να στείλει τις σημαίες και στους δυο δήμους αφού δεν τα βρίσκουν..
Λύση να μπουν στην μέση και οι δυο σημαίες και επιτέλους να σταματήσει το παιχνιδάκι δικό μου, δικό σου... γιατί έχει καταντήσει κουραστικό. Ούτε του ενός ανήκει ούτε του άλλου ανήκει σε όλους που αγαπούν και σέβονται το Λαφονήσι.
Όσο για την επιτροπή να μας πει τι βραβεύει; Τα καθαρά νερά, την παραλία, την ναυαγοσωστική κάλυψη, την ασφάλεια των λουομένων, τις πρώτες βοήθειες, τι; Γιατί από φέτος μου φαίνεται βραβεύει και τα στραλίκια;

Δεν υπάρχουν σχόλια: