Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.







Πέμπτη 4 Ιουλίου 2019

ΝΥΧΤΕΡΙΝΗ ΑΣΚΗΣΗ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΔΙΑΣΩΣΤΕΣ ΤΟΥ Ε.Ε.Σ ΚΙΣΑΜΟΥ

 Ανακαλύπτοντας την ενδοχώρα των επαρχιών Κισάμου και Σελίνου... 
Στάση Τρίτη... 
Στην πανέμορφη Ποταμιδα, με τα πολλά νερά, πεζοπορία εύκολη,(1) από το δημοτικό σχολείο στην καρδιά του χωριού, στην περιοχή της Μάχας με το εγκαταλελειμμένο ξωκλήσι του Μιχαήλ Αρχαγγελου. Περνώντας από τα παλιά μονοπάτια του χωριού και τον "αμαξωτό" περάσαμε τους "Κομόλυθρους" τους υπέροχους αργιλιακούς λόφους, ανηφορίσαμε στην συνοικία Κατερμάδω και τελικά φτάσαμε στο ύψωμα της Μάχας στα σύνορα με το χωριό Χαιρεθιανά. 
 Δοκιμάσαμε τεχνικές επικοινωνίας και τεχνικές έρευνας στο πεδίο, πραγματοποιήσαμε  μεταφορά πολυτραυματία σε σημείο που εικονικά θα ήταν δυνατή η μεταφορά του με ελικόπτερο καθώς και εντοπίσαμε τις δυσκολίες της νυχτερινής πεζοπορίας και πως στο μέλλον θα μπορέσουμε να τις μετριάσουμε.... 
Ένα ξεχωριστό βράδυ!!
Εκ του Ελληνικού Ερυθρού ΣταυρούΤμήμα Κισάμου

Δεν υπάρχουν σχόλια: