Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.






Δευτέρα 1 Ιουλίου 2019

ΓΙΑΤΙ ΜΑΜΑ ΜΙΛΗΣΕΣ;

Παιδικές χαρές Γηπέδου και η χθεσινή φώτο μιας μαμάς, δημιούργησε τόσα προβλήματα που έχω την άποψη ότι θα ήμασταν καλύτερα αν δεν τις είχαμε... Τι τις χρειαζόμαστε τις παιδικές χαρές και δεν τις κάνουμε υπαίθριες πλύστρες για τον καθένα που θέλει να βάλει μπουγάδα;
Από την μια, μια κυρία που πέρασε από δω και έφυγε -καλά έκανε γιατί δεν μας άντεχε- μας λέει ρατσιστές ..και αυτολεξεί γράφει "Και που να πάνε δηλαδή οι άνθρωποι ;;; " εννοώντας τους Ρομά γιατί να μην κάνουν την μπουγάδα τους στις παιδικές χαρές, μάλιστα την σιγοντάρουν και κάποιες άλλες κυρίες με like και από την άλλη πειραχτήκαμε, μιας η Μαμά ανέφερε το γεγονός πρώτα στο blog και μετά στην δημοτική αρχή και την αστυνομία.
Από το τέλος προς την αρχή....
-Καλά έκανε η μαμά και το είπε στο blog πρώτα, γιατί Σαββάτο δεν θα έβρισκε κανένα στον Δήμο, όσο για την αστυνομία δεν θέλησε να πάει μακρύτερα την περίπτωση και σε συλλήψεις... πάει αυτό. 
-Ερχόμαστε στο πρώτο θέμα....50 μαμάδες έγραφαν πριν κάμποσο καιρό σε όλα τα ΜΜΕ κατηγορώντας ευθέως την δημοτική αρχή για το ότι δεν έχουν παιδικές χαρές για τα παιδιά τους...τα δημοσιεύματα στην διάθεση σας... οι παιδικές χαρές είναι επικίνδυνες, όλο υποσχέσεις δίνει η δημοτική αρχή και τα γνωστά. 
Παιδικές χαρές φτιάξανε δυο μάλιστα ετοιμάζονται άλλες τόσες και να που μας έπιασε το αντιρατσιστικό μας μετά που τις φτιάξανε και δεν τις χρειαζόμαστε για τα παιδιά μας,  καλύτερα είναι να τις δώσουμε στον κάθε ένα που περνάει και δεν έχει να πλύνει το σώβρακο του, την κουβέρτα του, δεν έχει που να κοιμηθεί και που να φάει... τα καρπουζόφυλλα ακόμα είναι εκεί. Τα παιδιά μας θα παίξουν αλλού.
Τελικά σαν και όλα μας.... λυπόμαστε τους άλλους και δεν λυπόμαστε τα χάλια μας...
Καλά θα κάνει λοιπόν ο Δήμος να βάλει κάμποσες πλύστρες εκεί να στελιώσει και κάμποσες απλώστρες, να βάλει και δυο τρία μπαουλοντίβανα για μην μας λένε και ...ρατσιστές.
Είναι κακό να μην βοηθούμε τους άλλους... και μόλις θα φεύγουν  οι "νοικάρηδες μας" να πηγαίνουν οι μαμάδες τα παιδιά τους να παίζουν μέσα στις αλουσιές και τα καρπουζόφυλλα.
Μόλις θα φεύγουν για να μην τους ενοχλούμε κιόλας.
Φυσικά η Δημοτική αρχή για να ικανοποιήσει και τις κυρίες που μας λένε ρατσιστές.. μπορεί να βγάλει και εβδομαδιαίο πρόγραμμα χρήσης παιδικών χαρών ...Δευτέρα -Παρασκευή απαγορεύεται η μπουγάδα, επιτρέπεται τα Σαββατοκύριακα από τις 8-12 το μεσημέρι.
100.000 Ε για να απλώνουν μπουγάδα..... 
Ρε τι πάθαμε.... τελικά αυτήν την κουβέντα θα την κάναμε αν δεν τις είχαμε; Όι γιατί δεν χρειαζόμαστε τίποτα εδώ....και άμα μιλήσεις γιατί μίλησες, άμα δεν μιλήσεις σιωπάς και το καλύπτεις... 
Κατάλαβες μαμά που μίλησες;
-Αντε και συ που θέλεις να πας το παιδί σου στις παιδικές χαρές, χαθήκανε τόσα όμορφα μέρη που έχουμε να το πας να παίξει; Άντε και συ που θέλεις παιδικές χαρές Σαββατιάτικο;
Καλό μήνα

Δεν υπάρχουν σχόλια: