Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.







Πέμπτη 4 Απριλίου 2019

ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΚΟΥΣ-ΚΟΥΣ ΚΑΙ ΟΝΟΜΑΤΑ

Γραφεία στην πλατεία  Ελευθερίου Βενιζέλου έκλεισε ο υποψήφιος και νυν δήμαρχος κ. Θοδωρής Σταθάκης, πολύ κοντά σε εκείνα τα γούρικα όπως τα είχε χαρακτηρίσει των προηγούμενων εκλογών. Είναι και αυτό μέσα στις προκαταλήψεις των ανθρώπων που δεν αφήνουν τα πράγματα στην τύχη. Με αυτό και βάση του κώδικα οτι ένα πολιτικό γραφείο δεν μπορεί να είναι λιγότερο απο 500 μέτρα απο το άλλο...ο κύριος Μυλωνάκης αν και εφόσον ανοίξει- κάτι άκουσα οτι δεν θα ανοίξει- πρέπει να κατέβει στην παλιά αγορά ή να πάει προς ανατολικά....
Πάντως είμαι σίγουρος οτι λόγω του καιρού οι επίσημες ομιλίες θα γίνουν εντός ..και ανάλογα με τον κόσμο σε Δημαρχείο ή Τσατσαρωνάκειο.... για τον λόγο αυτό απο τώρα κλείνουν ημερομηνίες.
Τώρα στις υποψηφιότητες που ακούγονται και ανακοινώνονται καθημερινά μεγάλη απώλεια η μη συμμετοχή του Αντώνη Παρτσαλάκη, που για 16 χρόνια ήταν στα αυτοδιοικητικά μας, ακούγεται κάτι -απαλός ήχος- για Περιφέρεια με τον συνδυασμό του κ. Αρναουτάκη, φυσικά οριστικό αντίο και από τον γερόλυκο Καστανοπουλάκη αλλά και απο τον Καρτσωνάκη Γιώργο. Κατά τ' άλλα οι παλιές καραβάνες ένθεν και ένθεν, θα δώσουν κανονικά το παρόν..και αυτά που ακούγονται οτι δεν,... ας τα αφήσουμε για να τα αναλύσουμε μια άλλη φορά. Κουμάκης, Μαυροδημητράκης, Σκορδιλάκης, Πατεράκης, Σκουλάκης Ι. Κελαιδης, Μουντάκης δάσκαλος, Μπικάκης Γιώργος,Θεοδωρογλάκης Μ. και απο την άλλη μεριά Βαρουχάκη Σταυρούλα, Περράκης, Ψαράκης Νεκτάριος, Πατεράκης Νίκος, Ξυπολιτάκης Μανώλης, Δερουκάκης Μ., Σταθάκης,...θα δώσουν μάχη εμπειρίας.
Από τα νέα ονόματα που ακούγονται δεν θα γράψουμε που πάνε αν και όλοι ξέρουμε.. η Άλκηστη Ξηρουχάκη, η Μαρία Μπικάκη, η Λίτσα Πατεράκη, ο Στέλιος Ταπεινάκης, ο Στάθης στον Πλάτανο, ο Μαριανάκης στον Δραπανιά, Αντώνης Σταθόπουλος και έχουμε και άλλα αλλά ας μην τα γράψουμε με μιας.
Την Δευτέρα θα μάθουμε και όλο το ψηφοδέλτιο της Λαϊκής Συσπείρωσης, αφού κάτι ακούγεται για συγκέντρωση στο Δημαρχείο Κισάμου με ομιλητές τους Μανώλη Συντυχάκης, Βουλευτής του ΚΚΕ και υποψήφιος Περιφερειάρχης Κρήτης με την «Λαϊκή Συσπείρωση» και Γιώργο Φραγκιουδάκη Υποψήφιο Δήμαρχο Κισάμου με την «Λαϊκή Συσπείρωση.
Υπομονή μιας και το παιχνίδι χοντραίνει μέρα με την μέρα....

Δεν υπάρχουν σχόλια: