Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.







Τετάρτη 3 Απριλίου 2019

ΚΟΥΡΑΣΤΙΚΟ ΚΑΤΑΝΤΗΣΕ ΚΑΙ ΑΠΟ ΔΩ ΚΑΙ ΑΠΟ ΕΚΕΙ

Αν και αυτή η περιβαλλοντική φιλοζωική Δράση, έχει ουκ ολίγες φορές επισκεφτεί τον Δήμο Κισάμου και έχει κάνει πάμπολλες συζητήσεις με τους αρμόδιους αντιδημάρχους εντούτοις εμείς ακόμα δεν είμαστε έτοιμοι να δεχτούμε τα πιο απλά  και να συνεισφέρουμε για να μην ..μας ξεφτιλίζουν.

Γράφει και κοινοποιεί η σελίδα της "Δράσης".
Η Σκυλίτσα από το Καστέλι αναρρώνει αλλά δεν γνωρίζουμε πως θα εξελιχθεί καθώς είχε σοβαρή μόλυνση από πληγή, πιθανόν λόγω κατάκλισης.. Καθημερινά θα γίνεται ένεση για μια εβδομάδα και μετά θα συνεχίσει με χάπια. Αν όλα πάνε καλά η ανάρρωση θα πάρει ένα μήνα. Ο Δήμος Κισάμου είναι 100% απών. ... Χωρίς καν μια σύμβαση για ένα εμβόλιο εδώ και χρόνια. .. εθελοντές ταΐζουμε και φιλοξενούμε μωρά. .άρρωστα. . Με έξοδα δικά μας κυρίως... θα γίνει σε λίγο νέα ανάρτηση με μερικά από τα αδέσποτα του Δήμου Κισάμου. Όποιος θέλει να βοηθήσει 
Περιβαλλοντική Φιλοζωική Δράση

Αν και αυτή η ομάδα (Περιβαλλοντική Φιλοζωική) μας έχει ενοχλήσει αρκετές φορές, μάλιστα πολλές φορές απαξιωτικά, εντούτοις έχει ένα δίκιο σε μερικά θέματα που τα αφήνουμε ή τα προσπερνάμε σαν ασήμαντα. Καλό είναι λοιπόν η νέα δημοτική αρχή που θα προκύψει τον Μάιο να κάνει λίγο τα χατίρια της φιλοζωικής, όχι επειδή μας την λέει, αλλά κάπου πρέπει να δείξουμε και μεις σαν πόλη, σαν άνθρωποι, το φιλοζωικό μας πρόσωπο και να μην κάνουμε ότι δεν βλέπουμε αυτά που καθημερινά συμβαίνουν γύρω μας. 
Πόσο στοιχίζει ένα εμβόλιο που δεν μπορεί να το προσφέρει ο δήμος; Όσο για την σύμβαση που όλο επικαλείται η φιλοζωική καλό είναι να γίνει κάποτε με κάποιο κτηνιατρείο της περιοχής.....αν
Και όλοι ξέρουμε ότι και τα τρία κτηνιατρεία της περιοχής μας έχουν καταντήσει κέντρα φιλοξενίας και περιποίησης αδέσποτων και τραυματισμένων ή μικρών παραπεταμένων σκύλων. Η Κίσαμος μπορεί να μπαίνει στα στόματα αυτής της ομάδας, αλλά μάλλον,δε γνωρίζει και πολλά για την μεμονωμένη δράση των κατοίκων ακόμα και του blog. Μια χρόνια διένεξη με την δημοτική αρχή δεν σημαίνει ότι πρέπει να τα βάζει με το σύνολο της πόλης!!!!


Δεν υπάρχουν σχόλια: