Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.







Δευτέρα 4 Μαρτίου 2019

ΚΟΥΒΕΝΤΙΑΣΑΝ ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΤΟΥΣ

Ο Πολιτιστικός σύλλογος Πλοκαμιανών, η ομάδα Ένα γραμμάριο Δράσης, κάλεσαν σε ανοιχτή συζήτηση τους κατοίκους Βάθης, Πλοκαμιανών και Χρυσοσκαλίτισσας την Κυριακή το πρωί στην ταβέρνα "Κόχυλας". Αφού έγινε μια σχετική ενημέρωση, άρχισε η καταγραφή των προβλημάτων που προξένησε η τελευταία κακοκαιρία, στην περιοχή αυτή του Δήμου Κισάμου. 
Προτεραιότητα ζήτησαν ...
- για την διαδρομή Καλουδιανά- Χρυσοσκαλιτισσα που είναι σε κακή κατάσταση, υπάρχουν ακόμα και 10 μερες μετά την κακοκαιρία σοβαρά προβλήματα προσέγγισης σε οικίες και επιχειρήσεις αλλά και σε πολλά θερμοκήπια. Μάλιστα σε λιγότερο από ένα μήνα ξεκινάει η τουριστική περίοδος και η περιοχή μοιάζει με βομβαρδισμένο τοπίο. Τα παραπάνω αφού καταγράφηκαν παραδόθηκαν στον πρόεδρο του τοπικού της πρώην κοινότητας Βάθης για να τα μεταφέρει σε Δήμο και Περιφέρεια. Φυσικά όλοι είπαν οτι σαν πρώτη ενέργεια θέλουν να καθαριστεί η κεντρικής αρτηρία Καλουδιανά- Λαφονήσι, να βρεθεί τρόπος πρόσβασης στις αποκλεισμένες γειτονιές και φυσικά καθαρισμός των αγροτικών δρόμων που είναι ολοσχερώς κατεστραμμένοι.


Υ.Σ Να μην ξεχάσουμε οτι σε μια βδομάδα, Καθαρή Δευτέρα, ο Δήμος Κισάμου με τους πολιτιστικούς συλλόγους της περιοχής, έχει αναλάβει να κάνει παράλληλες εκδηλώσεις γιορτάζοντας τα κούλουμα στο Λαφονήσι. Οπότε είναι επιτακτική ανάγκη να καθαριστεί η κεντρική αρτηρία Καλουδιανά -Λαφονήσι μιας και πολύς κόσμος θα προτιμήσει να περάσει ευχάριστα την μέρα του στα νότια.

Δεν υπάρχουν σχόλια: