Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.






Σάββατο 16 Μαρτίου 2019

ΔΙΑΦΩΝΩ ΑΛΛΑ ΣΕΒΟΜΑΙ

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΚΥΡΙΩΝ ΚΑΙ ΔΕΣΠΟΙΝΙΔΩΝ ΚΑΣΤΕΛΙΟΥ «Η ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΠΡΟΝΟΙΑ»
 Ο Σύλλογος Κυριών και Δεσποινίδων  Καστελίου «Η ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΠΡΟΝΟΙΑ»,  διάβασε με έκπληξη στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης κείμενο, που αφορά στο πρόσωπο του Μητροπολίτη Κισσάμου και Σελίνου κ.κ. Αμφιλοχίου. 
  Δεν σχολιάζουμε το κείμενο για το θέμα και την αιτία που γράφτηκε. Το κρίνουμε για το λεξιλόγιο, το ύφος και το ήθος της γράφουσας, προσώπου, που δεν ζει στην Κίσσαμο και κρίνει τα της Κισσάμου με ιδιαίτερη αγένεια, καυστικότητα και εμπάθεια. Ξεχνά ότι αναφέρεται μεν σ’ ένα πρόσωπο, στην κυριολεξία όμως θίγει ένα θεσμό της Εκκλησίας, τον ποιμενάρχη του τόπου μας, ο οποίος ασχολήθηκε, ως όφειλε, με τα πολύ σοβαρά θέματα που έχουν σχέση με την περιοχή μας. 
  Βέβαια, ο Σεβασμιότατος δεν έχει ανάγκη συνηγόρου, καθώς ο ίδιος απάντησε, αλλά και ο ίδιος έχει «απολογηθεί» στο ποίμνιό του με το πολύπλευρο και πολυσχιδές έργο του, με το οποίο έχει αγγίξει τον παλμό της εποχής και του τόπου μας.
  Καταδικάζουμε το κείμενο και τα ήθος της γράφουσας, καθώς ναι μεν έχουμε το δικαίωμα της διαφωνίας, αλλά έχουμε και την υποχρέωση της ευγένειας, του αυτοσεβασμού και της διάκρισης θεσμών, αξιών και προσώπων.
Για το Δ. Σ. 
Η πρόεδρος                                                         Η Γραμματέας
Νταγκουνάκη-Χαρτζουλάκη Ανθούλα               Αποστολάκη Κατερίνα

Δεν υπάρχουν σχόλια: