Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.






Παρασκευή 1 Μαρτίου 2019

ΔΥΟ ΠΑΡΑΛΙΕΣ ΜΑΣ ΣΤΙΣ ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ

Και γω πανηγυρίζω για άλλη μια φορά που δύο παραλίες της Κισάμου, ο Μπάλος και το Ελαφονήσι, βρίσκονται στις 25 καλύτερες παραλίες του κόσμου για το 2019 σύμφωνα με το Tripadvisor. Δεν θα συμμεριστώ τα σχόλια των ΜΜΕ των Χανίων ότι οι παραλίες είναι των Χανίων αλλά θα ξεκαθαρίσω ότι είναι της Κισάμου και μπορώ κάλλιστα να το δικαιολογήσω ποικιλοτρόπως.
  Μπάλο και Ελαφονήσι βρίσκονται στην Κίσαμο και για τα καλά και για τα κακά.... αντιθέτως είναι στην Κίσαμο όταν κάτι μυρίζει και όλοι ξέρουμε τι έγινε πέρυσι και πρόπερσι που η καθαριότητα δεν ήταν στα χάι της με αποτέλεσμα να μας μειώνουν ενώ αντιθέτως άμα είναι να πάρουμε κανένα βραβειο οι περιοχές αυτές ανήκουν στα Χανιά.  Αυτό για να φέρουμε τα πράγματα στην θέση τους και να υπογραμμίσουμε που ανήκουν.
Τώρα στα δικά μας έμενα να πω την αλήθεια με ικανοποίησε το γεγονός ότι ο Μπάλος έκανε το ξεπέταγμα αυτό αν και είχαμε όλοι τις αμφιβολίες μας. Τα προηγούμενα χρόνια ούτε που φαινόταν στην 20άδα με τις καλύτερες παραλίες παγκοσμίως, σήμερα φιγουράρει στην 15η θέση και πρώτη Ελληνική και 5η Ευρωπαϊκή. Αντίθετα με εκπλήττει αρνητικά ο κατήφορος του Λαφονησιού, 10η θέση το 2015, 9η το 2017 και 21η 2019...με πρώτα σχόλια φανταστική παραλία, πολύς κόσμος, κακός δρόμος.
Ας κρατήσουμε αυτό και να δουλέψουν οι δήμοι -που σκυλοφαγώνονται κάθε χρόνο- για να αποκτήσει το Ελαφονήσι την θέση που του αξίζει παγκοσμίως, μια στην πρώτη πεντάδα.
Όσο για τον δρόμο που έπρεπε να είχε  φτιαχτεί χρόνια τώρα.. ας βάλουν και ένα χεράκι οι Χανιώτες, αφού την θεωρούν δική τους παραλία.

Δεν υπάρχουν σχόλια: