Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.







Κυριακή 3 Μαρτίου 2019

ΚΑΛΑ ΞΕΤΕΛΑ....

Πήγα μια βόλτα ως την Γεωργιούπολη και πίσω...βόλτα περισσότερο να δω αν όλα αυτά που ακούγονται είναι αληθινά για τον Βόρειο Οδικό μας άξονα. Έβγαλα 200 φωτογραφίες που αν τις αναρτήσω και δεν γράψω που είναι, κάποιοι φίλοι από αλλού θα νομίσουν ότι αυτός ο δρόμος είναι σε μια τριτοκοσμική χώρα μάλιστα βομβαρδισμένη. Το θέμα βέβαια είναι ότι και ο δικός μας βομβαρδίστηκε, αλλά από τότε πέρασαν 5-6 μέρες και ο δρόμος παραμένει στα ίδια χάλια. Καταστάσεις απαράδεκτες που σε γεμίζουν λύπη με την εγκατάλειψη που βλέπεις παντού... κρίμα. Απορώ που είναι τα μηχανήματα της περιφέρειας, που είναι τα ιδιωτικά μηχανήματα που πρέπει να βάλει η περιφέρεια και γιατί δεν τον καθαρίζουν; Τι περιμένουν άραγε; Ποιον θέλουν να πιέσουν, όταν δίνουν σε κυκλοφορία ένα δρόμο που δεν μπορείς να τον οδηγήσεις με ασφάλεια; Μάλλον εμάς πιέζουν για να καταλάβουμε πόσο λάθος πήγε ο ψήφος μας τα τελευταία χρόνια.
Και ξαναρωτώ....Τι δυσκολία υπάρχει να καθαριστούν οι άκρες με τις καθιζήσεις και δεν μιλάω μόνο για τον Σταλό αλλά για όλο το δίκτυο που κάθε 50 μέτρα βλέπεις και ένα βράχο ή ένα σωρό χώματα περιτυλιγμένο με κόκκινες κορδέλες; Μην μου πείτε ότι δεν βρήκαμε σε ποιον ανήκει πάλι; Γιατί αν είναι έτσι ποιος είναι αυτός ο κάποιος που έδωσε την εντολή να τον χρησιμοποιούμε;
Είμαι σίγουρος ότι τις επόμενες μέρες ο λαός θα σας "χιμήξει", μιας και ακόμα δεν έχει συνέλθει από το μέγεθος της ατομικής καταστροφής που έπαθε, με τα κατεστραμμένα σπίτια, τα πλημμυρισμένα υπόγεια, τις περιουσίες που βρέθηκαν στη θάλασσα, το ζωικό και φυτικό κεφάλαιο που χάθηκε, αλλά ιδιαίτερα με την καταστροφή της τουριστικής σεζόν που μοιάζει αδύνατο να γίνουν ή έστω κάτι να διορθωθεί μέσα σε  τόσο λίγο χρονικό διάστημα. Το κυρίως οδικό δίκτυο χάλια, το επαρχιακό κατεστραμμένο, αφήνω στην άκρη το αγροτικό που θα περάσουν 4-5 χρόνια για να αποκατασταθεί πλήρως.
Ο θεός να μας δώσει δύναμη και νου στις επόμενες εκλογές...νου να θυμηθούμε ποιοι μας έφεραν σε αυτό το χάλι.... 

Δεν υπάρχουν σχόλια: