Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.







Σάββατο 2 Μαρτίου 2019

77 ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ

Αν είναι αλήθεια, η αποκάλυψη της Κομισιόν, ότι θα έχουμε εκλογές στις 19 Μαΐου.... μάλλον και αυτό το αποφασίζουν αυτοί, κι αν υποθέσουμε ότι θα γίνουν ταυτόχρονα εθνικές και αυτοδιοικητικές, τότε έχουμε πλησιάσει πολύ κοντά στις ημέρες που θα μάθουμε και τους υπόλοιπους υποψήφιους στην γειτονιά μας.
Να πω την αλήθεια ότι με την αναμπουμπούλα αυτή και τις καταστροφές ξεχάσαμε ότι είμαστε σε προεκλογική περίοδο και λίγα πράγματα μας το θυμίζουν. 
Τα λεφτά λόγου χάρη μέσω περιφέρειας που σήμερα δίνονται εύκολα, κάτι αποφάσεις νυν δημάρχων που θα (ενδεχομένως) ξανακατέβουν, και φυσικά οι βόλτες της αντιπολίτευσης όχι μόνο εδώ αλλά σε όλο το νομό στις πληγέντες περιοχές.
   Γιώργος Φραγκιουδάκης έχει ήδη δηλώσει ότι θα είναι υποψήφιος, Θοδωρής Σταθάκης που το έχει πει παλαιότερα αν και έχει άλλα στο μυαλό του τώρα, Γιώργος Μυλωνάκης δεν το κρύβει είναι οι πιθανοί "αντίπαλοι", "σωτήρες", ενδιαφερόμενοι για την δημαρχιακή καρέκλα στην περιοχή μας. Χάσαμε τον Κώστα Κουκουράκη αν και όσο δεν μιλάει κάτι μπορεί να μας ετοιμάζει, και φυσικά περιμένουμε τον τρίτο πόλο που όλο τον ακούμε αλλά πουθενά δεν τον βλέπουμε. Ο Μιχάλης γύρισε από Αμερική αλλά ενδεχομένως να είναι ένας από αυτούς που θα συμπληρώσουν την ομάδα Χανίων του Αρναουτάκη. Να κάνω και μια μικρή πρόβλεψη ότι αν δεν υπάρχει τρίτος πόλος στην Κίσαμο τότε είναι πολύ πιθανόν ο κ. Σταθάκης να "βοηθηθεί" από τον κυβερνητικό χώρο.. υπόθεση κάνω, εξάλλου για τον λόγο αυτό είμαστε ακόμα blog, για να λέμε και να σχολιάζουμε τα πάντα!!!
Και φυσικά να δούμε τώρα που το χρήμα είναι ζεστό στην περιοχή μας, αν θα αλλάξουν και οι συσχετισμοί που ως και πρόσφατα κάποιοι πανηγύριζαν εκ του ασφαλούς. Πάντως θεωρώ ότι στην προκειμένη περίπτωση αλλά και μετά, δε περισσεύει κανένας και είναι αναγκαίο να μάθουμε όλοι μας να συνεργαζόμαστε. Τα μεγάλα έργα, τα έργα που θα μας βγάλουν από την μιζέρια μας, αλλά και η αξιοποίηση της Κισάμου θέλει ομαδική δουλειά και με συνέχεια... αυτή η (α)συνέχεια βέβαια μας έχει φέρει εδώ που είμαστε.
Κοντός ψαλμός (χαμός) αλληλούια

Δεν υπάρχουν σχόλια: