Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.






Πέμπτη 7 Μαρτίου 2019

ΒΙΔΑΛΑΚΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ 1893-1967

Με ζέστη και με κρύο, χειμώνα καλοκαίρι, με βροχές, χιόνι και ανυπόφορη ζέστη όργωνε τα χωριά του Ινναχωρίου από το Σφηνάρι μέχρι τη Σκλαβοπούλα κρατώντας την τσάντα με τα ιατρικά του εργαλεία καβάλα στο γάιδαρο ή τη φοράδα του και πήγαινε όπου τον καλούσαν. Γιατρός, καβαλάρης και ταξιδευτής της περιοχής κοντά στους απλούς ανθρώπους που τον αναζητούσαν. Ήταν σωτήρας στο σώμα τους, ήταν σωτήρας στην ψυχή τους... είχε πει στην ομιλία του κατά τα αποκαλυπτήρια της προτομής του γιατρού Γιώργου Βιδαλάκη το 2014 ο τότε αντιδήμαρχος Ιναχωρίου Μιχάλης Μουντάκης. Ήταν της ίδιας γενιάς με τον παππού μου το άλλο γιατρό των  φτωχών, της ανατολικής Κισάμου, το Χρήστο Αναγνωστάκη, μάλιστα η μοίρα το έφερε να πεθάνουν την ίδια χρονιά 1967.
στην προτομή του γράφει.... "Το επάγγελμα του γιατρού είναι άχαρο γιατί ασχολείται με τον ανθρώπινο πόνο" και οι δυο αυτοί γιατροί ήξεραν τι θα πει πόνος αλλά ποτέ δεν διαμαρτυρήθηκαν για τις συνθήκες του επαγγέλματος εκείνα τα χρόνια.. είχαν δώσει βλέπετε όρκο και έπρεπε να τον τηρήσουν.

Δεν υπάρχουν σχόλια: