Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.





Πέμπτη 14 Φεβρουαρίου 2019

ΑΛΛΟΥ ΑΛΛΑ ΕΝΔΕΧΟΜΕΝΩΣ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΚΑΙ ΕΔΩ

Ο Δήμος Κυθήρων ολοκλήρωσε τη δεύτερη φάση της συνεργασίας του με την Global Water Partnership Mediterranean και το Πρόγραμμα «Αποστολή Νερό» της Coca Cola (3E). Μέσα από τη συνεργασία αυτή, τα νησιά που έχουν πρόβλημα με το πόσιμο νερό λύνουν το πρόβλημα τους, χωρίς καμία οικονομική συμμετοχή του Δήμου.
Κατά την πρώτη φάση του Προγράμματος, που ολοκληρώθηκε το 2017, τοποθετήθηκαν τρεις (3) μεγάλες μεταλλικές δεξαμενές αποθήκευσης πόσιμου ύδατος (2 στα Κύθηρα στις θέσεις Μαραθέας και Κάλαμος και 1 στα Αντικύθηρα) που έλυσαν σε μεγάλο βαθμό το πρόβλημα επαρκούς υδροδότησης των συγκεκριμένων περιοχών, μοιράστηκαν ειδικά ακροφύσια εξοικονόμησης νερού και έγινε διαφημιστική καμπάνια στα ξενοδοχεία για τους τρόπους εξοικονόμησης στο νερό, μέσα από έξυπνες κάρτες στα ελληνικά και τα αγγλικά. Παράλληλα, πραγματοποιήθηκαν ενημερωτικές εκδηλώσεις στον μαθητικό πληθυσμό.
Μήπως πρέπει και μεις να σκεφτούμε αυτά τα προγράμματα για κάποια χωριά μας που τα καλοκαίρια κάνουν μπάνιο και πλύνονται με το μπουκαλάκι του εμφιαλωμένου νερού; Είναι οτι πρέπει για τις δύσκολες περιοχές του δήμου μας που το πρόβλημα είναι γνωστό ..όπως το Αμυγδαλοκεφάλι και η Κεραμωτή. 


Δεν υπάρχουν σχόλια: