Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.





Πέμπτη 28 Φεβρουαρίου 2019

ΝΑ ΠΑΜΕ ΝΑ ΤΟΥΣ ΠΕΡΝΑΜΕ ΑΠΟ ΤΑ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΑ ΣΗΜΕΙΑ

Επανέρχομαι γιατί δεν μπορώ να το καταλάβω όσες συνεντεύξεις και να δώσουν όσες φοβίες και αν μας καταθέσουν... όσες αναρτήσεις κι αν κάνουν στα  ΜΜΕ.
Και λέμε..... θα φτιάξουν το δρόμο στον ΠΕΟ, στον Πλατανιά σε 2-3 μέρες και θα μπορούν να περνούν με εγγυήσεις... αλλά πως θα περνούν να πηγαίνουν στο Έλος που πάλι εδώ όλοι μας περνάμε χρόνια τώρα με δική μας ευθύνη; Μήπως αποφάσισαν να μην ξαναπάνε;
Ο Σύλλογος εκπαιδευτικών με την παρακάτω ανακοίνωση απαιτεί δίχως να δίνει λύσεις.... να πω λοιπόν εγώ μια-δυο λύσεις σαν μεγαλύτερος. 
Οι εκπαιδευτικοί, που κακώς μένουν στα Χανιά μιας και οι θέσεις τους είναι στην Κίσαμο (δεν μιλάω για τους αναπληρωτές)... να περνούν το κομμάτι του Σταλού που θεωρούν οτι είναι επικίνδυνο με τα πόδια και τα αυτοκίνητα να τα περνάνε οι αστυνομικοί. Δεύτερον μιας και θα πάρει 2-3 μέρες ώσπου να στήσουν την στρατιωτική γέφυρα στον Πλατανιά εγώ και κάποιοι άλλοι του συλλόγου γονέων είμαστε πρόθυμοι να τους νοικιάσουμε δωμάτια σε Ξενοδοχεία της πόλης, θα ήταν η λύση μιας και είναι κακό να βλέπουμε τα παιδιά μας παντού εκτός απο το σχολείο. Τρίτον και καλύτερο πρέπει να καταλάβουν οτι αυτό ορκίστηκαν που κάνουν είναι λειτούργημα με πολύ δόση υποχρέωσης, πράγμα που το ξεχνούν ..... ή ηθελημένα το αγνοούν. Το  ΚΤΕΛ κάνει κανονικά τα δρομολόγια αύριο να και η άλλη λύση!!!
 - Κρίμα γιατί σε μια έκτακτη κατάσταση που υπάρχει στον Νομό, στην Επαρχία μας, στον
Δήμο μας, αντί να προσπαθούν να λύσουν τα όποια προβλήματα προέκυψαν και θα προκύψουν αυτοί.. απαιτούν. Κρίμα γιατί έτσι παρασύρουν και κάποιους άλλους που δεν έχουν σχέση με τα "πολιτικά παιχνίδια"!
Ας ελπίσουμε οτι θα καταλάβουν κάποτε οτι πρωταρχικοί και υπαίτιοι της σχολικής αστυφιλίας που παρατηρείται στον Δήμο μας εδώ και 5 χρόνια δεν είναι οτι δεν έχουμε παιδιά, αλλά δεν έχουμε εκπαιδευτικούς να μένουν εδώ για να τα διδάσκουν και σε όσα έμειναν, πηγαινοέρχονται λες και εδώ είναι η χώρα που μαγαρίζει. Τα διακαιώματα τα κερδίζεις αλλιώς...
Υ.Σ Φυσικά και η ζωές όλων μας είναι πολύτιμες, όμως δεν υπάρχει  διαφορά ανάμεσα στον δάσκαλο, τον χωροφύλακα, τον πυροσβέστη, τον εφοριακό, τον τελευταίο δημόσιο υπάλληλο, τον μαθητή, την απλό εργάτη...  όλοι στον ντορμπά και όχι διακρίσεις!!

Δεν υπάρχουν σχόλια: