Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.





Πέμπτη 28 Φεβρουαρίου 2019

ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΣΕ 3-4 ΧΩΡΙΑ

Μουρί, Λατζιανά, Κατωχώρι (Βουλγάρω), Σινενιανά (Σηρικάρι), Μυλωνές (Σάσσαλο) είναι ακόμα τα χωριουδάκια και οι γειτονιές που ειναι ακόμα αποκλεισμένες στην Κίσαμο. Από αυτά τα χωριά του ανατολικού Βουλγάρω έχουν το μεγαλύτερο πρόβλημα, μιας και ειναι πολύ δύσκολο ακόμα να βρεθεί λύση για τους 50-60 μόνιμους κατοίκους μετά και την καταστροφή του μοναδικού τους δρόμου. Μάλιστα πριν από λίγο χρειάστηκε άμεση μεταφορά κατοίκου του Μουρίου προς το ΚΥ και προσπαθούν να βρουν ακόμα μονοπάτι.
Θεωρώ οτι όσο αργούμε να πάρουμε μια απόφαση για αυτά τα χωριά που η πλειοψηφία των κατοίκων τους είναι μεγάλης ηλικίας θα έχουμε σοβαρό πρόβλημα αργότερα. 

Δεν υπάρχουν σχόλια: