Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.






Δευτέρα 18 Φεβρουαρίου 2019

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ ΤΟΙΧΟΥ ΜΙΑΣ ΑΛΛΗΣ ΕΠΟΧΗΣ

Ίσως μια απο τις τελευταίες διαφημίσεις που έφτιαχναν σε τοίχους σπιτιών ή μαγαζιών, πριν απο 50 χρόνια. Μαύρες με γραμμές κόκκινες, ήταν στην μόδα κάποτε, διαφήμιζαν την πραμάτεια τους. (Στην πόλη σώζεται μια, αχνή, στο παλιό εμπορικό του Πατερομιχελάκη στον ανατολικό τοίχο.
Η παραπάνω που βρίσκεται στο δρόμο προς Ποταμίδα είναι δεκαετίας '60 ή '70 "Υποδήματα" η μεσαία λέξη δεν την βγάζω "Βαρουχάκη". Τις έφτιαχναν ως επί το πλείστον σε εγκαταλελειμμένα σπίτια και σε πολυσύχναστες διαδρομές κοντά σε χωριά δίχως αγορά.

Δεν υπάρχουν σχόλια: