Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.





Σάββατο 23 Φεβρουαρίου 2019

ΕΚΤΑΚΤΗ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΚΙΣΑΜΟΥ

Μιξοκλαίγαμε και φέρναμε παράδειγμα άλλους δήμους που πήραν τάκα -τάκα το χρήμα απο τις ζημιές που προξένησε η τελευταία κακοκαιρία....
Έ να τα δικά μας 500.000 Ε που μόλις έφτασαν στον δήμος μας ....  
"Ο Δήμος Κισάμου ανακοινώνει ότι υπογράφηκε από τον Υπουργό Εσωτερικών κ. Α. Χαρίτση, έκτακτη χρηματοδότηση για την πρόληψη και αντιμετώπιση ζημιών και καταστροφών που προκλήθηκαν από θεομηνίες. Ο προϋπολογισμός είναι ύψους 500.000 ευρώ. Ο Δήμος Κισάμου ευχαριστεί θερμά τον αρμόδιο Υπουργό καθώς και τους 4 Βουλευτές του Νομού Χανίων για την άμεση και ταχεία ανταπόκρισή τους στο πρώτο αίτημα του Δήμου Κισάμου."
Μικρό το ποσό βέβαια μπρος το μέγεθος της καταστροφής αλλά όπως αντιλαμβάνομαι έρχονται και άλλα...όχι απο το υπουργείο Εσωτερικών που έδωσε αλλά απο το υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών.
Βέβαια εδώ θα πω οτι ο Δήμος Κισάμου ποτέ δεν είχε τεχνική υπηρεσία, μπορεί να είχε 2-3 μηχανικούς μόνιμους εντούτοις πάντα τις μελέτες και τα συναφή τα έφτιαχνε η τεχνική υπηρεσία του Δήμου Χανίων. Σήμερα έχει μείνει ένας μόνιμος μηχανικός στον Δήμο που πρέπει να κάνει δουλειά για τρεις, αυτός ήταν εξάλλου o λόγος και ένα απο τα σημεία τριβής ανάμεσα στην νυν δημοτική αρχή και την αντιπολίτευση τα τελευταία χρόνια, μιας και η προηγούμενη δημαρχιακή αρχή του κ. Μυλωνάκη είχε υπογράψει την αποχώρηση των άλλων δυο μηχανικών. 
Πάντως η νέα δημαρχιακή αρχή που θα βγει, μετά τις εκλογές του Μαΐου, θα βρει Θεού θέλοντος και κράτους τεχνική υπηρεσία, αφού οι ενέργειες έχουν γίνει και απλά περιμένουν τα αποτελέσματα του ΑΣΕΠ, για να έλθουν στον Δήμο 5 μηχανικοί.
Είμαστε ένας δήμος που πάει αργά, ενώ μπορούσε να τρέχει με χίλια, οι παράγοντες της καθυστέρησης είναι γνωστοί, αλλά αυτό που λείπει απο μας είναι η σύμπνοια απόψεων και πράξεων. Τα προηγούμενα χρόνια απο το 1980-2000 μας παρέσυραν επιτήδεια και πέσαμε στην πολιτική παγίδα αγνοώντας οτι η αυτοδιοίκηση πρέπει είναι πάνω από κόμματα, όταν το καταλάβαμε αυτό... ήταν αργά.
Πάντως μυαλό βάζουμε....


Δεν υπάρχουν σχόλια: