Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.






Τρίτη 19 Φεβρουαρίου 2019

ΣΥΝΑΝΤΗΘΗΚΑΝ ΟΙ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΙ ΣΥΛΛΟΓΟΙ ΤΩΝ ΕΝΝΙΑ ΧΩΡΙΩΝ

Συναντήθηκαν οι πολιτιστικοί σύλλογοι του πρώην Δήμου Ινναχωρίου στην βίλα Ξαγοράρη και κουβέντιασαν για την κατάσταση στην περιοχή τους, παρουσία και της Εποφεκ. Η συνάντηση αυτή έγινε μια μέρα πριν επισκεφτεί την περιοχή ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Βουλγαράκης, και δει από κοντά τις καταστροφές. Πάντως η ανακοίνωση των συλλόγων ξεκαθαρίζει ότι η περιοχή που έχει συμβάλλει τα μέγιστα στην οικονομία της χώρας, εκτός από το πρώτο παγκόσμιο τουριστικό προορισμό, το Λαφονήσι, αλλά και με τα αγροτικά της προϊόντα, δεν διαθέτει παρά ένα μόνο οδικό άξονα και αυτόν σε πολύ κακή κατάσταση και με πολλά επικίνδυνα σημεία. Διαμαρτύρονται για την απόφαση να κλείσει η σήραγγα Τοπολίων προκαλώντας τεράστια προβλήματα, όχι μόνο στους παραγωγούς στους κατοίκους, αλλά και στους μαθητές της περιοχής, αφού για μια βδομάδα τα σχολειά είναι κλειστά και δίχως συγκοινωνίες τα χωριά που ο μέσος όρος ηλικίας των κατοίκων είναι κοντά στα 70 και χρειάζονται άμεση και συνεχή ιατροφαρμακευτική βοήθεια.
Τέλος αγανακτούν και ζητούν πρώτα η πολιτεία και ο δήμος να τους παρέχουν ασφάλεια στις μετακινήσεις τους, ιδιαίτερα μετά τις θεομηνίες του τελευταίου μήνα και άμεσο άνοιγμα των δρόμων, ιδιαίτερα της σήραγγας των Τοπολίων.

Δεν υπάρχουν σχόλια: