Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.





Τετάρτη 27 Φεβρουαρίου 2019

Η ΓΕΦΥΡΑ ΤΟΥ ΒΟΥΛΓΑΡΩ

 Η γέφυρα στο Βουλγάρω τελικά δεν έπεσε, στέκει ακόμα εκεί, αλλά πήρε δυτικά όλο το χωράφι.. αντιστάθηκε και παρέμεινε όρθια.
....βέβαια η αλήθεια είναι οτι ήταν τόσα τα νερά που τα χωράφια δεξιά και αριστερά εξαφανίστηκαν και όχι μόνο εκεί αλλά και σε άλλα πολλά σημεία του Τυφλού. Ένας ποταμός που απο 4 μέτρα βρέθηκε τώρα να έχει πλάτος 20 και 30 μέτρα και να θυμίζει .... Πηνειό. Στο σημείο αυτό καλό είναι να βάλουμε και την πρώτη γέφυρα του στρατού, μιας και στα χωριά εκεί (Λατζιανά -Κατωχώρι-Μουρί) μένουν λίγες οικογένειες αλλά μεγάλης ηλικίας άνθρωποι που χρειάζονται και ιατρική περίθαλψη αλλά και το σπουδαιότερο επικοινωνία με τους δικούς τους μιας και ακόμα και σήμερα είναι δίχως ρεύμα και τηλέφωνο και νερό.

Δεν υπάρχουν σχόλια: