Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.





Παρασκευή 22 Φεβρουαρίου 2019

ΑΛΚΟΟΛ ΚΑΙ ΝΕΟΙ

Δράση για το Αλκοόλ στο ΕΠΑΛ Κισάμου
Την Πέμπτη 21 Φεβρουαρίου 2019 πραγματοποιήθηκε στο χώρο εκδηλώσεων του ΕΠΑΛ Κισάμου ενημερωτική εκδήλωση με θέμα «Αλκοόλ και Νέοι». Η συγκεκριμένη δράση υλοποιήθηκε στο πλαίσιο του προγράμματος Αγωγής Υγείας του ΕΠΑΛ Κισάμου με τίτλο «Αγαπώ τη ζωή.. Σέβομαι και βοηθώ το συνάνθρωπό μου», σε συνεργασία με την 1η και 2η Τοπική Μονάδα Υγείας Χανίων (ΤΟΜΥ). Στην προσφώνησή του ο διευθυντής του ΕΠΑ.Λ. Κισάμου κ. Ζουριδάκης Νεκτάριος ανέφερε μεταξύ άλλων:
«Το σχολείο εκτός από φορέας γνώσεων είναι και φορέας αγωγής , ηθικής ,αξιών και συμπεριφορών. Εμείς οι εκπαιδευτικοί είμαστε υποχρεωμένοι να εφοδιάζουμε τους μαθητές μας εκτός από γνώσεις και με δεξιότητες ζωής…Το αλκοόλ αποτελεί τη μεγαλύτερη μάστιγα της σημερινής νεολαίας…Αυτά που θα ακούσετε ενδεχομένως να σας ακουστούν αρκετά ΞΕΝΑ και μακρινά αλλά προβληματισθείτε και συλλογισθείτε  πόσο ΞΕΝΑ και ΜΑΚΡΙΝΑ τα θεωρούσαν και τα άτομα τα οποία σήμερα έχουν οδηγηθεί στον αλκοολισμό στερούμενοι τις χαρές της ζωής και, πολύ δε περισσότερο τα άτομα που λόγω του ποτού έχουν εμπλακεί σε τροχαία χάνοντας ακόμα και τη ζωή τους…»
Κεντρική ομιλήτρια της εκδήλωσης ήταν η επισκέπτρια Υγείας κα Κατσικανδαράκη Κατερίνα η οποία μεταξύ άλλων ανέφερε ότι:  « η Κρήτη, δυστυχώς κατέχει το θλιβερό προνόμιο να βρίσκεται στην 1η  θέση πανελλαδικά και στην 5η πανευρωπαϊκά στην ποσότητα κατανάλωσης οινοπνευματωδών ποτών ανά άτομο.»
Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης παρουσιάσθηκαν και τα αποτελέσματα έρευνας σε δείγμα μαθητών του σχολείου με θέμα το αλκοόλ, από τον εκπαιδευτικό κ. Ψωματάκη Εμμανουήλ

Δεν υπάρχουν σχόλια: