Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.





Παρασκευή 22 Φεβρουαρίου 2019

ΣΚΕΨΕΙΣ.. ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΤΙΚΕΣ

 Φάγαμε και τον Φεβρουάριο και συνεχίζει μόνος του την κούρσα για τον Δήμο Κισάμου ο υποψήφιος της Λαϊκής συσπείρωσης κ. Φραγκιουδάκης, ... αλλά και τις περιοδείες του. Τίποτα άλλο δεν ανακοινώνεται, τίποτα δεν κινείται και παρ΄όλο που είναι σίγουρο οτι θα έχουμε και άλλες υποψηφιότητες εντούτοις κανείς δεν κάνει κίνηση... περιμένουν μάλλον ο ένας τον άλλο.
 Ο τρίτος πόλος χαμένος, κάπου ανάμεσα σε Αμερική και περιφέρεια κινείται έμαθα, με αποτέλεσμα η μια μεριά να τρίβει τα χέρια της αν δεν κατέβει και η άλλη να παρακαλάει να βρεθεί, να συσπειρωθεί και να κατέβει..μπας και δεν βγει απο την πρώτη Κυριακή κάποιος υποψήφιος. Το πρόβλημα βέβαια στον τρίτο πόλο είναι η έλλειψη ηγετικής μορφής, που τα τελευταία χρόνια "έκαψε" στην κυριολεξία όλα τα ελπιδοφόρα του χαρτιά. Ενός τρίτου πόλου που θα μπορούσε με προϋποθέσεις να κάνει την διαφορά, παρόλα αυτά κινήθηκε σε χαμηλά επίπεδα αντιπολίτευσης και προσφοράς, με πολλά στελέχη του να αποχωρούν ή να διαλέγουν πιο ήσυχες πολιτικές γωνιές. Αυτές οι ησυχίες πολιτικές γωνιές τις προσφέρει το νέο σύστημα των αυτοδιοικητικών εκλογών με τα ανεξάρτητα τοπικά συμβούλια άνω των 300 κατοίκων.... και εδώ ενδεχομένως να δούμε ανεξάρτητους υποψηφίους και μίνι συνδυασμούς να διεκδικούν τα χωριά τους ή την πόλη της Κισάμου. Γραμβούσα-Πλάτανος -Καλλεργιανά-Δραπανιάς-Καλουδιανά -Βουλγάρω-Λουσακιές και φυσικά η πόλη της Κισάμου έχουν την δυνατότητα να κατεβάσουν τέτοιους τοπικούς συνδυασμούς, ανεξάρτητους, δίχως εξάρτηση και σχέση, με τους υποψήφιους δημάρχους. 
Αυτό το μέτρο των άνω των 300 έφερε βέβαια μεγάλο πλήγμα στα νότια του Δήμου μας μιας και για να ξαναδούμε τα βαριά χαρτιά του Ιναχώριου στα πολιτικά δρώμενα του δήμου μας, θα πρέπει είτε να φτιάξουν τρίτο πόλο ή θα πρέπει να προσχωρήσουν σε χώρους που δεν θα ήθελαν...Βέβαια αυτό και απο μόνο του δίνει ελπίδα δημιουργίας ενός ...τρίτου πόλου.
Αλλά κοντός ψαλμός αλληλούια!!   

Δεν υπάρχουν σχόλια: