Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.





Τρίτη 19 Φεβρουαρίου 2019

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΩΝ ΦΟΡΕΩΝ ΚΙΣΑΜΟΥ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΗ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ ΣΤΟΥΣ ΟΔΙΚΟΥΣ ΑΞΟΝΕΣ ΤΟΥ ΠΡΩΗΝ ΔΗΜΟΥ ΙΝΑΧΩΡΙΟΥ

Την Δευτέρα 18/2/2019  συναντήθηκαν στα γραφεία της Ένωσης Πολιτιστικών Φορέων Επαρχίας  Κισάμου (Ε.ΠΟ.Φ.Ε.Κ.)  οι  εκπρόσωποι των Πολιτιστικών Συλλόγων από τον πρώην δήμο Ιναχωρίου και συγκεκριμένα του Π.Σ. Πλοκαμιανών, του Π.Σ. Βλάτους, του Π.Σ. Αμυγδαλοκεφαλίου- Λειβαδίων, του Π.Σ. Έλους-Λίμνης-Λουχίου, του Συλλόγου Αλληλεγγύης «Ο Κάμπος» και  της Εθελοντικής Ομάδας «1 Γραμμάριο Δράσης». Επίσης  παρευρίσκονταν τα  μέλη  του Διοικητικού Συμβουλίου και της Ελεγκτικής Επιτροπής  της  Ε.ΠΟ.Φ.Ε.Κ..                 
   Βασικό  θέμα της  συνάντησης  ήταν η απομόνωση του πρώην δήμου Ιναχωρίου   λόγω της παρατεταμένης κακοκαιρίας των τελευταίων ημερών. Λαμβάνοντας υπ’ όψιν  ότι:
1. Ενωμένοι  σ’ αυτές τις δύσκολες στιγμές όλοι οι φορείς πρέπει να συμβάλλουμε στην λύση των μεγάλων προβλημάτων που έχουν προκύψει και ότι πρέπει να αφήσουμε πίσω τις οποιεσδήποτε προσωπικές διαφορές και  άλλες σκοπιμότητες προς όφελος των πληγέντων.
2. Η γεωγραφική  θέση της  Κισάμου δεν πρέπει να αποτελεί λόγο απομόνωσης ,  διότι προσφέρει τα μέγιστα στον πρωτογενή,  στον τουριστικό , αλλά και στον πολιτιστικό τομέα, σε  παγκρήτιο επίπεδο. 
3. Οι πρόσφατες κακοκαιρίες έχουν απομονώσει ολοκληρωτικά τις κοινότητες του πρώην δήμου Ιναχωρίου, με αποτέλεσμα: α) να έχουν δημιουργηθεί τεράστια προβλήματα στην διάθεση των προϊόντων από τις θερμοκηπιακές  καλλιέργειες του Ελαφονησίου,  β)να υπάρχει τεράστιο πρόβλημα σε περίπτωση που προκύψει έκτακτο θέμα υγείας, κυρίως για τους ηλικιωμένους κατοίκους της περιοχής και γ)βέβαια το σοβαρότατο θέμα της  μη λειτουργίας  του δημοτικού σχολείου Έλους.
  Με βάση τα παραπάνω  όλοι οι παρευρισκόμενοι εκπρόσωποι των φορέων   ζητάμε από όλους  τους  αρμόδιους σε Δήμο  Κισάμου,  Αντιπεριφέρεια  Χανίων, Περιφέρεια και αρμόδια υπουργεία τα εξής:
να λυθεί άμεσα το θέμα της διέλευσης από τους δρόμους της περιοχής με απαραίτητη προϋπόθεση την ασφάλεια των κατοίκων.
Να προχωρήσουν άμεσα τα δημοπρατηθέντα έργα του οδικού άξονα Κισάμου- Ελαφονησίου.
να επαναλειτουργήσει άμεσα και  πάση θυσία  το σχολείο του Έλους, το οποίο παραμένει κλειστό.
να λειτουργήσει  ιατρείο στην περιοχή σε μόνιμη βάση και το υπάρχον φαρμακείο στο Έλος επίσης να λειτουργήσει  σε μόνιμη βάση και όχι μόνο εποχιακά.
το επίμαχο θέμα της απαγόρευσης κυκλοφορίας να μην διευθετηθεί μέσα στα ίδια «χρονικά πλαίσια» της απαγόρευσης κυκλοφορίας στον Β.Ο.Α.Κ., στο ύψος του Σταλού, γιατί είναι ευνόητο ότι σ΄ αυτήν την περίπτωση η οικονομική καταστροφή των επαγγελματιών της περιοχής του πρώην δήμου Ιναχωρίου  θα γίνει ολοκληρωτική και επίσης θα προκύψουν τεράστια θέματα, όσον αφορά την ασφάλεια των κατοίκων (επείγοντα θέματα υγείας κλπ), την λειτουργία του σχολείου στο Έλος και για οτιδήποτε άλλο προκύψει.
Να κατανοήσουμε όλοι την σοβαρότητα του θέματος της κλιματικής αλλαγής και να θέσουμε ως άμεση προτεραιότητα την προστασία του περιβάλλοντος.
Περιμένουμε τις δικές σας ενέργειες.
Για λογαριασμό της Ε.ΠΟ.Φ.Ε.Κ. και των εκπροσώπων των Πολιτιστικών Φορέων του πρώην δήμου Ιναχωρίου.
O Πρόεδρος της Ε.ΠΟ.Φ.Ε.Κ.      Ο Εκπρόσωπος των Πολιτιστικών 
                                                         Συλλόγων Ιναχωρίου 
Κουνελάκης Στέλιος                        Πλοκαμάκης Εμμανουήλ

Δεν υπάρχουν σχόλια: