Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.





Τετάρτη 27 Φεβρουαρίου 2019

ΜΕ ΕΥΘΥΝΗ ΜΑΣ.....

Δεν θα μπορούσε να μην μου περάσει απο το μυαλό και πιστεύω οτι πέρασε και απο το δικό σας....
- Τελικά αναγκάστηκαν να ανοίξουν ένα δρόμο που δεν έπαθε σχεδόν τίποτα απο την τελευταία θεομηνία όταν δεν μπορούσαν να κάνουν αλλιώς....όταν κατέρρευσαν γέφυρες και θα μπορούσε να είχαμε θρηνήσει θύματα, όταν είδαν οτι δεν μπορούσαν άλλο να μας .. κοροϊδεύουν.... μας είπαν περάστε!!
Τελικά μετά απο δυο μήνες μάθαμε και σε ποιον ανήκει ο ΒΟΑΚ ... σε μας, μας ανήκει και μάλιστα είναι δική μας ευθύνη .... το τελευταίο πάρτε το όπως θέλετε! Πάντως εδώ κολλάει γάντι η δήλωση του Περιφερειάρχη στον Γιώργο Γεωργακάκη όταν τον ρώτησε ο καλός δημοσιογράφος για την κριτική που δέχεται....
"Εμείς δεν κάνουμε λαϊκισμό, εμάς μας ενδιαφέρει η ουσία, μας ενδιαφέρει το έργο, δεν θέλουμε να βγάλουμε μια φωτογραφία και να πάμε να δούμε ότι πέφτει το βουνό*. Ξέρουμε πολύ καλά, πηγαίνουν οι συνεργάτες μας και πηγαίνουν οι Υπηρεσίες μας και όταν θα έρθουν μεσοβδόμαδα οι μηχανικοί από το Υπουργείο Υποδομών θα ζητήσουμε να μας πουν τη λύση κι εμείς θα βρούμε τη χρηματοδότηση, ανεξάρτητα αν είναι αρμοδιότητα δική μας ή όχι". 
Τελικά και φωτογραφίες έβγαλαν και το βουνό έπεσε και το ποτάμι πήρε τις γέφυρες και χρηματοδότηση δεν βγήκε και ο δρόμος παρέμεινε όπως τον άφησαν απο τον Ιανουάριο.
Βέβαια εδώ γεννάται το μέγα ερώτημα... γιατί τόσο καιρό ήταν κλειστός όταν στο σύνολο του το οδικό μας δίκτυο είναι για κλάματα; Ποιος ο λόγος να παραμένει κλειστός δίχως να γίνονται έστω λίγα έργα για τα μάτια του κόσμου; Είπαν οτι δεν ξέρουν σε ποιον άνηκε και ποιος είχε την ευθύνη, μετά είπαν οτι θα άνοιγε μόνο εφόσον θα ήταν ασφαλής και θα είχε το οκ απο το κλιμάκιο του Υπουργείου Υποδομών ..τελικά αφού δεν μπορούσαν να αποφασίσουν μας έδωσαν την ευθύνη σε μας ... ξεμπέρδεψαν προσωρινά και πλέον πάμε και στα Χανιά.
Κύριοι εμείς είμαστε οι υπεύθυνοι και έχουν δίκιο, έχουν δίκιο γιατί εμείς τους ψηφίσαμε και μάλιστα με κάτι ποσοστά που σε πιάνει τρέλα βλέποντας οτι η ψήφος μας πήγε στην εγκατάλειψη και στην αδιαφορία.

Υ.Σ Το σενάριο να τα κάνανε όλα αυτά για τον Δήμαρχο μας το αφήνω απ΄έξω αν και το σχολιάζουν κάποιοι, το σενάριο οτι πάνε να κτυπήσουν την Δυτική Μεριά και αυτό το αφήνω απ΄έξω, μιας και έτσι και αλλιώς δεν έχουν και πολλά πράγματα να δείξουν στους τουρίστες που θα έλθουν σε δυο μήνες. Αν λείψουν οι προορισμοί της Κισάμου και του Σελίνου, ο τουρισμός των Χανίων θα βουλιάξει. Αντί λοιπόν να μας κάνουν αυτά που πρέπει γιατί έτσι και αλλιώς αυτοί κερδίζουν, εμείς απλά μαζεύουμε τα χαρτιά και να μην πω τι άλλο που μας αφήνουν, μας εγκαταλείπουν ...τελικά μήπως πρέπει εμείς να κλείσουμε τους δρόμους σε "κατάλληλες εποχές" αφού όπως είδατε έχουμε και την ευθύνη σε αυτούς;

Δεν υπάρχουν σχόλια: