Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.






Πέμπτη 14 Φεβρουαρίου 2019

ΓΙΑ ΤΑ ΧΑΝΙΑ

“O Δήμος Χανίων δεν πρέπει να είναι χώρος για μικροσυμβιβασμούς, θέλει όραμα και δουλειά” είπε μεταξύ άλλων ο υποψήφιος δήμαρχος Χανίων Παναγιώτης Σημανδηράκης, κατά τη διάρκεια συνέντευξης που παραχώρησε στον Super fm 89.6 και στον Δημήτρη Παππά.
«Τα Χανιά, ως μητροπολιτικός Δήμος, οφείλουν να δίνουν το τέμπο και να διαδραματίζουν πρωταγωνιστικό ρόλο σε επίπεδο νομού. Οποιαδήποτε συζήτηση που αναλώνεται σε οτιδήποτε άλλο εκτός από την ευρύτερη προοπτική του Δήμου, δεν έχει κάποιο αντίκρισμα ως προς το όραμα του κάθε πολίτη για το πως θέλει να είναι ο τόπος του».
Ο επικεφαλής του συνδυασμού “Για τα Χανιά”, επίσης αναφέρθηκε σε μία πρωτόγνωρη διαδικασία για τοπικά τεκταινόμενα, όπου θα ακουστεί η φωνή του πολίτη και που θα παρουσιαστεί ένα μεγάλο κομμάτι του προγράμματος του συνδυασμού.
«Η εν λόγω διαδικασία θα γίνει, με την μορφή εκδήλωσης - συζήτησης, την Τετάρτη 27 Φεβρουαρίου στο Mega Place, και θα περιλαμβάνει την παρουσίαση του τρόπου και της πλατφόρμας μέσω της οποίας θα συνδιαμορφώσουμε το πρόγραμμα μας, χρησιμοποιώντας καινοτόμες εφαρμογές και εργαλεία συμμετοχικού σχεδιασμού, όπου θα ακουστεί για πρώτη φορά η φωνή του πολίτη».
Αναφέρθηκε επίσης στην ομάδα του συνδυασμού του, τονίζοντας χαρακτηριστικά πως «έχει τα κοινωνικά χαρακτηριστικά που απαιτούνται, την εμπειρία, αλλά και την διάθεση να διαχειριστεί τα θέματα της πόλης». Για την κατάσταση που επικρατεί στο εκάστοτε Δημοτικό συμβούλιο, υπογράμμισε ότι «διαμορφώνεται από τα πρόσωπα και τις ομάδες που δίνουν το στίγμα. Εκεί όπως σημείωσε «είναι το μυστικό της οποίας επιτυχίας ή αποτελεσματικότητας του Δήμου».
Επεσήμανε ακόμα ότι η ομάδα «Για τα Χανιά», αποτελείται από πρόσωπα που έχουν συγκεκριμένα δείγματα γραφής, ασχολούνται με τα κοινά και διαθέτουν ένα εσωτερικό κίνητρο να προσφέρουν. «Στόχος είναι να αλλάξει η αφήγηση, δηλαδή ο τρόπος με τον οποίο συμμετέχει στα κοινά και στην αυτοδιοίκηση σε σχέση με το παρελθόν», συμπλήρωσε χαρακτηριστικά.
Τέλος, για το όραμα του συνδυασμού, είπε: «Δεν θέλουμε να δείξουμε ότι είμαστε καλύτεροι. Θέλουμε να δείξουμε ότι είμαστε διαφορετικοί. Υπάρχει η γνώση, η διάθεση για δουλειά και το όραμα για να μπορέσει να διαφοροποιηθεί η σχέση του πολίτη με το δήμο. Εκεί τελικά είναι το κλειδί, δηλαδή να μην αντιμετωπίζει τον δήμο και τον δημόσιο χώρο σαν κάτι που δεν τον αφορά. Γενικότερα να δούμε πως μπορεί να εμπλακεί ο κόσμος, που ενώ είχε διάθεση να ασχοληθεί με τα κοινά, τελικά καταλήγει να αφήνει αυτή την υπόθεση σε κάποιους άλλους που πιθανότατα διακατέχονται από μια διάθεση προβολής και δημόσιας παρουσίας, ενίοτε χωρίς ουσία».

Δεν υπάρχουν σχόλια: